Jednima se ona ne odpada, drugima je simpatična i sviđa im se način na koji živi, ali ono u čemu se svi slažu jeste činjenica da je Elena Karić uvek drugačija i da ima poseban osećaj za estetiku.

Vođena tim osećajem dizajnira i svoj nameštaj koji je pronašao svoje mesto na tržištu, a mnogi stručnjaci iz industrije oduševljeni su njenim radom. 

Osim po dizajniranju nameštaja, Elena Karić je poznata i po tome da izuzetno vodi računa o ishrani i životnim navikama. A koliko joj je važno da njena porodica i ona žive zdravo, ide u prilog i činjenica da su pre nekoliko godina sagradili kuću na selu, u blizini Beograda, u kojoj žive i gaje organske namirnice.

Inpirisana selom i radovima, kako u enterijeru, tako i na selu, Elena je ove godine osmislila najoriginalniju kompoziciju za porodične praznične fotografije.

Jedna od fotografija je relativno klasična i na njoj Elena, sedeći suprugu Jugoslavu na ramenima, ukrašava jelku. Na istoj fotografiji, pored jelke su i Matija i Simon, na merdevinama.

Međutim, druga je ta o kojoj se priča...

Na njoj, Elenini sinovi, osamnaestogodišnji Matija Drašković i desetogodišnji Simon, guraju mamu u građevinskim kolicima. I zasita zvuči neobično, i kada se kaže i kada se pročita, međutim, kada se pogleda, fotografija je zaista prelepa. Poznata dizajnerka enterijera uspela je da u "scenogfariju" smesti građevisnka kolica, a da nam ona izgledaju praznično i romantično.

A ono što je daje poseban ton fotografiji i najvažniji detalji koji su se svakako najbolje uklopili su iskreni osmesi...