Program započinje kreativnim druženjem u Dečijem kulturnom centru sa radionicom kreiranja animiranog filma pod nazivom "Zimska zanimacija – Moja mala otključana planeta" gde će učesnici stop-moušn tehnikom animirati figure modelovane od plastelina.

Najmlađi koji su zainteresovani za muziku moći će da učestvuju radionicama na kojim će upoznati različite instrumente u Kulturnom skloništu,  Centru za muzičko obrazovanje ili u Muzičkom ateljeu. U prostorijama udruženja Happy spot deca će govoriti o Božiću, poklonima, jelci, ukrasima i drugim božićnim čarolijama praveći novogodišnje ukrase.

U Centru za obrazovanje Kefalo deca će i tokom zimskog raspusta nastaviti da razvijaju vijuge na radionicama sa magijom abakusa, dok će u Gradskoj biblioteci Grada Novog Sada imati priliku da kroz likovno-literarnu radionicu zavire u knjige kako bi na najlepši način opisali novogodišnje želje i poslali ih svojim najmilijim. 

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog deca će imati priliku da posmatrajući slike iz kolekcije Pavla Beljanskog rešavaju zagonetna pitanja i koristeći otkrivene reči i pojmove crtaju novu, originalnu priču u slici, dok će se u prostorijama Galerije Matice srpske baviti junacima i lepoticama iz davnih vremena i kroz pesme Branka Radičevića ili slike Uroša Predića saznati kako smo se zaljubljivali i nekada udvarali. 

U Dečijem edukativnom centru Školarko, mali Novosađani naučiće osnove nemačkog jezika – kroz zanimljivu geografiju, alfabet i bajke, a u Dečijem centru Uča učiće sličnosti i razlike između nekoliko svetskih jezika i obeležavanju praznika u različitim kulturama.

Zainteresovani za sport i rekreaciju imaće priliku da učestvuju na treninzima aikida u prostorijama Aikido Ikeda Dojo, Kapuera Akademije Novog Sada, Fitness&Dance studija Fussion, ili da se pridruže energičnom zumba plesu u Zumba Kids klubu. 

Program prvog dela manifestacije, pored nabrojanih, odvijaće se i na drugim lokacijama do 29. decembra. Drugi deo manifestacije započeće 3. januara 2018. godine Kreativnim kampom Dečijeg kulturnog centra u Osnovnoj školi „Petefi Šandor“ gde će kreativno-edukativne, rekreativne i zabavne aktivnosti ovu zimu učiniti još interesantnijom!

Napomena:Kako bi što veći broj dece imao priliku da se zabavi i uči tokom trajanja 7. Novosadskih dečijih Zimzarija,  molimo roditelje da prijavljuju decu na jednu aktivnost tokom odabranog dana manifestacije. Za skoro sve programe potrebno je prijaviti učešće, jer je broj dece-učesnika radionica ograničen.

Svi programi i radionice u okviru Zimzarija 7 su besplatni. 

Spisak svih radionica, satnice, način za prijavu učešća i informacije o uzrastu kojem je namenjen program, dostupni su na sajtu Dečijeg kulturnog centra na ovom linku.

Sedmu po redu manifestaciju za decu Novosadske dečije Zimzarije, organizuje Dečiji kulturni centar „Deci na Dar“, uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu.