Dok sumira utiske o godini koja je na izmaku, popularna pevačica Seka Aleksić uživa u prazničnoj euforiji, koja je u potpunosti zavladala u njenom domu. Zajedno sa suprugom Veljkom Piljkićem učinila je da se njihov naslednik Jakov oseća bezbrižno i srećno.

Na novogodišnjoj jelci, kao i na svim njenim ukrasima, dominira plava boja, i to je najmanje što u kući ovog para asocira na činjenicu da je sve podređeno njihovom sinu. Jakovu su u septembru proslavili prvi rođendan i to slavlje bacilo je senku na sve druge događaje ove godine. Iako se priprema da Novu godinu dočeka na koncertu u Zagrebu, Seka kaže da je glavno slavlje ipak rezervisala za najmilije.

Glossy: Već ste navikli da u najluđoj noći niste kod kuće?

- Tako je već poslednje dve decenije. Ovog puta pevaću u Zagrebu. Radujem se druženju sa svima onima koji uživaju u mojim pesmama i koji žele da prve trenutke Nove godine dočekaju baš sa mnom, a još više se radujem onome što će se dešavati u našem porodičnom domu pre i posle samog dočeka. Našim malim porodičnim slavljem ispratićemo ovu godinu, nešto ranije nego što će to učiniti većina, a ubrzo posle zvaničnog dočeka istim takvim slavljem poželećemo dobrodošlicu Novoj 2018. godini.

Glossy: Koliko se vaš odnos prema Novoj godini i praznicima promenio otkako ste postali majka?

- Oduvek sam volela praznike i svu tu pozitivnu energiju i raspoloženje koje oni sa sobom nose. Sada imam i razlog više da se radujem kraju decembra i početku januara, kad su praznovanja učestala, a dom ispunjen ljubavlju i najlepšim osećanjima, jer tu radost uvećava dečji osmeh i ručice koje tapšu kad im se nešto dopadne.

Glossy: Ume li Jakov da se raduje novogodišnjoj atmosferi?

- Još je mali da bi znao šta je novogodišnja euforija, ali primećuje da se dešava nešto što nije baš uobičajeno. I ranije sam s posebnom pažnjom ukrašavala dom za Novu godinu. Međutim, sada to činim i s dodatnom radošću. Drugačije je... Ranije smo u tome uživali suprug i ja, a sada se radost ukrašavanja umnožila jer je tu i naš sin. Čak je i učestvovao na taj način što nam je dodavao ukrase, ali tek pošto bi ih prethodno detaljno osmotrio, okrenuo, pogledao sa svih strana ne skidajući osmeh s lica.

Glossy: Koja je bila prva reč koju je Jakov izgovorio?

- Tata. Inače, veoma smo zadovoljni kako napreduje i iz dana u dan savladava nešto novo, bez obzira na to da li je to neka reč, pokret, gest... Raduje me to što se već sada primeti da će biti komunikativno dete, druželjubivo, vedro... Uostalom, i roditelji su mu takvi, pa drugačije osobine nije ni mogao da nasledi. (Smeh)

Glossy: Na koji način vas je majčinstvo promenilo?

- Kao i svaku ženu. Mislim da nema majke koju dolazak deteta ne promeni bar malo. I to u najpozitivnijem smislu. Odgovornost, koju sam i ranije imala izraženu, sada je još veća, emocije snažnije, razumevanje dublje. Postala sam mnogo smirenija, što zbog deteta, što zbog zrelosti koju donose godine, ali i uloge roditelja.

Glossy: Kako biste opisali vaš odnos sa suprugom nakon što ste proširili porodicu?

- Iako sam mislila da je Veljkova i moja ljubav toliko snažna da snažnija ne može da bude, jer se zasniva na najzdravijim osnovama, još tokom trudnoće uverila sam se da uvek može još. Ako je teško meriti jačinu ljubavi, onda nije teško primetiti da je ona tokom trudnoće i od kada smo postali roditelji postala nekako još dublja.

Glossy: Najavili ste ponovo odlazak na vantelesnu oplodnju. S obzirom na to da ste prošli jednom kroz sve to, osećate li uzbuđenje, strah ili samo radost?

- Osećanja se mešaju, ali su sva pozitivna. Straha nema, ni prvi put ga nije bilo.

Glossy: Priželjkujete li možda da sada dobijete devojčicu?

- Bilo bi lepo da naš Jakov dobije sestru, jednako kao što bi bilo dobro da dobije brata. Ili možda i brata i sestru u isto vreme. (Smeh) Pol zaista nije važan, važne su volja i želja da se porodica proširi, da ljubav bude još veća, sve ostalo je u božjim rukama.

Glossy: Možda je onda pitanje o želji koju ste rezervisali za ponoć suvišno?

- Zadovoljna sam svojim životom i zahvalna bogu što mi je omogućio sve ovo u čemu mogu da uživam. Kad je reč o željama, suprug i ja imamo još samo jednu. Znam da ćemo oboje 31. decembra u ponoć, pored zdravlja i blagostanja, poželeti istu želju. Neću je sada izgovoriti jer kažu da treba da ostane neizgovorena da bi se ispunila.

Glossy: Po čemu ćete pamtiti godinu na izmaku, šta vam je donela, a šta odnela?

- Na profesionalne uspehe sam navikla i oni su sada nemerljivi u odnosu na radost koju sam osetila kad je naš sin izgovorio prvu reč, kad je napravio prvi nevešt korak, koji vremenom postaje sve čvršći. Pamtiću je po svakom osmehu, ispruženoj ručici, pa čak i po izrazu lica koji možda predstavlja neko negodovanje. Sve to mi je donela ova godina, a šta je odnela? Ništa... Možda je odnela samo malo slobodnog vremena, ali s obzirom da je ono sada ispunjeno najlepšim mogućim obavezama, mogu da budem samo srećna i zadovoljna.

Glossy: Kakve planove imate za predstojeći period?

- U samom vrhu liste planova su oni koji su vezani za Jakova, kao što je prvi spust sankama, prvi Sneško Belić u čijem pravljenju će Veljku i meni pomoći i naš sin... Kad je reč o profesionalnim planovima, najznačajniji je onaj koji se tiče beogradskog koncerta, ali o tome će tek biti prilike da govorim u narednom periodu.

PIŠE: JASMINA ANTONIJEVIĆ MILOŠEVIĆ