Postoje dani kada, usled prevelikih obaveza, nemamo dovoljno vremena za pripremu doručka za decu koji će zadovoljiti dve glavne potrebe - da bude hranljiv i dopadljiv mališanima. Važno je da ovo nije samo brz obrok već i obrok koji je u skladu sa preporukama struke, sadrži žitarice i minerale i vitamine. 

Međutim, setimo se našeg detinjstva i proizvoda koji je bio neizostavan deo dečije ishrane i omiljena hrana nama, tadašnjim mališanima. Da, govorimo o Čokolino kaši!

1. Hranljive žitne kaše

Pored toga što deca uživaju u njegovom ukusu, ovaj doručak zadovoljava i sve nutritivne potrebe mališana.  

U kombinaciji sa mlekom, a prema mišljenju nutricionista i pedijatara, ova kaša sa ukusom čokolade, trenutno se pretvara u hranljiv i ukusan obrok obogaćen sa čak 7 vitamina (B1, B2, B6, C, E, niacin i folna kiselina).

Pored čuvenog Čokolina, danas postoji i Čokolino Junior kaša koja se bazira na pet vrsta žitarica i sadrži pšenicu, pirinač, kukuruz, proso i zob, a koja je takođe obogaćena vitaminima i mineralima neophodim za svakodnevnu ishranu i razvoj mališana.

2. Žitne kuglice i jastučići (+ igračka) 

I dok najmlađi uživaju u žitnim kašama, starijoj deci možemo ponuditi hranljive žitarice u nešto drugačijoj formi.

Kompanija Podravka u svom asortimanu ima i liniju proizvoda Lino crunch i Lino pillows koji se jednako brzo pripremaju. Pored fantastičnog ukusa koji mališani obožavaju, trenutno su u ponudi i limitirane serije ovih proizvoda u čijim označenim kutijama mogu da se pronađu nove Lino figurice. Kada sakupe Lino družinu, mališani će imati nove omiljene igračkice!

3. Ukusan krem uz čašu mleka

Kakao i mlečni krem su već godinama i decenijama unazad, poslastica u kojoj uživaju i deca i odrasli, a uz šolju mleka predstavlja i hranljiv obrok. Na tržištu Srbije u ponudi su Lino lada nougat (koja sada ima čak 13% lešnika), Lino lada duo (sa čak 10% lešnika), Lino lada milk (koja ima veliki procenat mleka - 18% i 9% najfinijih prženih lešnika) i Lino lada kokos (veličanstveno iskustvo za sve ljubitelje kokosa).