Na platou ispred crkve nastupaće muzičari, a biće i predstava, izložbe i filmova, posebno za decu, najavili su zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i gradski menadžer Goran Vesić.

Nastupiće Sergej Ćetković, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Lena Kovačević, Dušan Svilar, "Neverne bebe", "Bistrik" i "357", horovi "Jedinstvo" iz Kotora i "Mokranjac", dirigent Herard Estrada.

U saopštenju se navodi da se "Božićno seoce kod Hrama" priredjuje u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Opštinom Vračar, Pozorištem "Dadov" i "društveno odgovornim kompanijama, pre svih Lukojlom", koje su to podržale.

Zamenik gradonačelnika Beograda je na konferenciji za novinare priredjenoj u kripti tog hrama, rekao da će se "na ovaj način, zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom obeležiti niz verskih praznika u toku januara" i dodao da tu očekuje i veliki broj stranih turista.

Gradski menadžer Vesić je ukazao da "Hram Svetog Save treba da postane mesto gde će se okupljati Beograđani, a posebno deca kada su na raspustu, a ujedno i steći naviku da dolaze na ovo mesto koje je jedno od najznačajnih u Srbiji. Hram je važan iz verskih razloga, ali i turističkih, s obzirom da je, pored Skadarlije i Kalemegdana, on najposećenije mesto kada su u pitanju strani turisti".

Vesić je podsetio da u uređenju te crkve učestvuju Vlada Srbije i predsednik Ruske federacije Vladimir Putin, a Grad Beograd radi na uređenju njene okoline.

Predsednik Opštine Vračar Milan Nedeljković je rekao da je "Božićno seoce veliki projekat i za Beograd, ali i za celu Srbiju" i "radostan događaj koji će biti krunisan osvećenjem Hrama Svetog Save 2019. godine".

Arhimandrit Stefan je rekao da će osvećenje Hrama Svetog Save 2019. godine, kako je ocenio, "omogućiti da nam svima nama bude bolje".