Nesrećni dečak se u porodičnoj kući igrao tako što je vezao tri petarde u jednu za drugu, a kada ih je aktivirao one su mu raznele prste.

Lekari su bili prinuđeni da mu amputiraju kažiprst i srednji prst, dok su domali prst jedva uspeli da mu spasu. Dečak je pritom dobio i ozbiljne opekotine na ruci i trenutno se nalazi na lečenju u Opštoj bolnici u Loznici.

Ova tragedija je mogla da bude još veća jer se u Markovoj neposrednoj blizini nalazilo još jedno dete ko je, srećom, ostalo nepovređeno.

"Dečak se igrao u svojoj kući i u jednom trenutku je došao na ideju da veže tri petarde jednu za drugu kako bi izazvao što jaču eksploziju. Upalio ih je sve odjednom i one su mu eksplodirale u ruci. Pored njega u prostoriji je bilo još jedno dete, koje se nije igralo sa petardama. Kada su čuli eksploziju roditelji su dotrčali do dečaka i videli da mu je desna ruka potpuno krvava, a prsti teško povređeni. Hitno su ga odvezli u bolnicu u Loznici, ali lekari nisu uspeli da mu spasu dva prsta", kaže sagovornik upoznat sa istragom.

Dragana Vasiljević, portparol Opšte bolnice u Loznici kaže da su zbog težine povreda lekari dečaku uradili hitnu intervenciju.

"Zbog stepena zadobijenih povreda i opekotina dečaku su, nažalost, amputirani drugi i treći prst desne šake, odnosno kažiprst i srednji prst. Teško povređeni domali prst lekari su uspeli da sačuvaju. Stanje dečaka je trenutno stabilno, a u bolnici će biti zadržan do daljnjeg - istakla je Vasiljevićeva.

Dečakov otac Slobodan S. potvrdio je da su mu povrede nanele petarde.