Slava i bogatstvo koji dolaze sa karijerom veliki su izazovi za roditelje. Upravo o problemima poznatih roditelja, govorio je i Met Dejmon, jedna od najvećih zvezda na svetu i otac četiri devojčice, u intervjuu koji je dao za magazin "Today".

Iako priznaju da bi sve bilo lakše da se jednostavno prepuste "struji", Met i njegova supruga Lusijana Baroso se već godinama bore da njihove ćerke odrastu u normalne ljude.


Met Dejmon sa ćerkama; Foto: Profimedia

"Što je čovek slavniji i bogatiji, dobija više poklona i besplatnih stvari. Ljudi, fanovi i poslovni partneri gotovo nam svakodnevno pošalju neku sitnicu, a mi smo odlučili da ništa od toga ne želimo da zadržimo, čak i ako pošalju nešto jako "kul" što se deci sviđa", rekao je i objasnio da ovim stavom ne želi da omalovažava dobijene poklone, niti da nekog uvredi, ali njegova deca ionako imaju sve što im srce poželi te im ništa od toga što dobiju zaista i nije potrebno. Uostalom, dobro se sećam svojih početaka i teško zarađenih prvih dolara, a to je iskustvo koje želim da prenesem i na svoje ćerke. Želim da znaju da cene pravu vrednost svakog zarađenog dolara, što je lekcija koju sigurno ne bi naučile kad bismo im dozvolili da zadrže sve što dobiju, ma koliko neodoljive i ekstravagantne te sitnice bile", poručio je poznati tata. 

Metova porodica sve što dobije prosleđuje onima koji su ti pokloni potrebniji, a za ćerke - Aleksiju (19), Izabelu (11), Điju (9) i Stelu (7), koje se nekada i ne slažu sa njegovom odlukom, ovaj popularni glumac kaže: "Naučiće s vremenom da je to bio dobar potez jer bi ih inače pretvorili u razmažena derišta, što nikako ne žele".