Upalu desni uzrokuje zubni plak, koji se sastoji od velikog broja bakterija i mikroorganizama.

Prvi simptomi ovog oboljenja su crvene i otečene desni koje krvare pri pranju zuba, kao i loš zadah. Kasnije se može javiti i povlačenje desni, klimanje, pa čak i ispadanje zuba.

Kako lečiti upalu desni i paradontozu?

Prevencija i redovna higijena su najbolji lek. Međutim, ukoliko već dođe do upale, potrebno je odmah reagovati i pristupiti rešavanju problema. Potpuno prirodno ulje Masterdent, zahvaljujući jedinstvenom sastavu  - lekovitim biljkama koje rastu na našim prostorima, kao što su menta, matičnjak, podubica, neven, zečji trn deluje, umirujuće na kožu i sluzokožu i smiruje upalne procese. Takođe, Masterdent ima i antibakterijsko dejstvo, te otklanja probleme prouzrokovane parodontozom u prve dve faze te bolesti, dok se primenom ulja u trećoj ili četvrtoj fazi postiže značajno usporenje daljeg napredovanja bolesti. 

Kako se primenjuje Masterdent ulje?

Nekoliko kapi Masterdent ulja se nakapa između palca i kažiprsta, a potom kružnim pokretima utrlja u desni. Utrljavanje traje do pet minuta. Tretman se ponavlja dva do tri puta u toku dana, posle pranja zuba. Nakon tretmana nije poželjno jesti i piti deset minuta. Nakon nekoliko tretmana, uz primenu ulja tokom masaže desni, oseća se osveženje, umirenje i umekšavanje desni.

Više informacija o uljima za negu desni možete dobiti pozivom na brojeve telefona: 064/6454907 i 064/6454908 ili na sajtu Lifewithnature.rs.