Učenice prvog razreda Srednje tehničke škole "Mileta Nikolić" iz Aranđelovca S. V. i K. V. izbačene su iz škole zb og toga što su brutalno šamarale B. N. (15). Rešenje o isključenju dobio je i učenik D. R., koji je B. N. držao ruke dok su je vršnjakinje tukle. 

Slučaj je stigao do Višeg suda u Kragujevcu jer su roditelji B. N. tužili sve učesnike incidenta. 

"Roditelji učenice S. V. i učenika D. R. podneli su pisani zahtev školi za ispisnicu pre uručenja pomenutog rešenja, dok je učenica K. V. u postupku uručenja rešenja, na koje ima pravo žalbe u drugostepenom postupku", kaže direktor Tehničke škole Dragan Ranković za beogradske medije. 

Podsetimo, maloletne učenice su sredinom novembra saslušane u Višem sudu u Kragujevcu, dok se treća osoba koja je učestvovala u incidentu nije javila sudu. 

"Tokom saslušanja, dvoje ispitanih je priznalo izvršenje krivičnog dela nasilničkog ponašanja. Sudija za maloletnike je izdao naredbu za prinudno dovođenje trećeg maloletnika uz pomoć zakonskog zastupnika na saslušanje zakazano za narednu sedmicu", rekla je ranije Svetlana Simonović, portparol suda. 

Inače, na snimku iz ove škole, koji je objavljen pre nekoliko nedelja, vidi se kako grupa učenika iz sve snage udara drugu učenicu koja sedi na stolici. 

U pozadini se čuju smeh i galama.

"Jel ti jasno, bre?!", čuje se u jednom trenutku sa snimka. 

Kada je napadnuta devojčica pokušala da se zaštiti naređeno joj je da "spusti ruke dole!".