Specijalne projekcije ovog ostvarenja uz prisustvo glumačke ekipe koja je učestvovala u sinhronizaciji, zakazane su za 9. decembar u bioskopima Cineplexx Delta City i Roda Cineplex, odnosno 10. decembar u bioskopu Arena Cineplex u Novom Sadu. Pore uživanja u filmskoj avanturi, sve mališane očekuju i pokloni iznenađenja. Za sve one koji bi radije pogledali film na francuskom jeziku, u bioskopima će se od 7. decembra naći i titlovana verzija urnebesne porodične komedije “Deda Mraz i kompanija”.

Da je reč o avanturi u kojoj će pored mališana uživati i odrasli, uverava nas advokat Toma kome glas pozajmljuje Bojan Perić: “To je jedan pravi praznični film za celu porodicu koji će izmamiti osmeh na lice ne samo onim najmlađim, već i mamama i tatama, bakama i dekama i svima nama koji verujemo u novogodišnje čarolije.”

U ulozi Deda Mraza našao se Nikola Kojo, koji se ovom prilikom vratio u detinjstvo: “Uživanje je raditi ovakve projekte. Podseća na one tople, bajkovite filmove iz mog detinjstva. Na zimski raspust, na telop “Zimski bioskop”, na bezbrižnost i uživanje u toplini doma”, i naglasio koliko je bitno da deca odrastaju uz “magiju” novogodišnjih praznika: “Nova Godina je jedan od najlepših praznika i u našem domu. Magija je nestala iz naših života i jako je važno da je vratimo. Sve je pojeftinilo i obesmislilo se, toliko da je iluzija postala deficitarna, a deci je ona nužna u emotivnom razvoju. Ovaj film nam vraća i iluziju i radost.”

Bezuslovna ljubav i podrška Deda Mrazu u spašavanju Nove Godine je svakako Baka Mrazica, čija uloga je poverena Jeleni Tomašević: “Velika mi je čast što sam se našla u takvoj glumačkoj ekipi i što sam izabrana da pozajmim glas jednoj od mojih omiljenih glumica, Odri Tatu. Verujem da će ova porodična avantura probuditi dete u nama, a mališanima omogućiti da uživaju u svetu mašte koji ih čini bezbrižnim i srećnim.”

Nova godina samo što nije, a na Severnom polu zavladala je epidemija gripa. Deda Mraz je u velikom problemu, jer je svih 92.000 vilenjaka dobilo opasnu kijavicu koja ih je prikovala za krevet. Dobri deka nema dilemu, mora otići na Zemlju u potragu za Gumedićima s vitaminom C koji će pomoći njegovim drugarima da ozdrave, kako bi spasli duh Nove godine