Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tribina i otvorena diskusija sa stručnjacima: Istina o MMR vakcini i vakcinaciji

Festival porodica "Roditeljski" i opština Stari grad organizuju tribinu "Istina o MMR vakcini i vakcinaciji" koja će se održati u ponedeljak 6. novembra sa početkom u 13 časova.

  Izvor: Foto: Shutterstock

U Velikoj sali opštine Stari grad (Makedonska 42) održaće se tribina pod nazivom "Istina o MMR vakcini i vakcinaciji", na kojoj će govoriti kredibilni stručnjaci i iskusni doktori: 

Prof. dr Radovan Bogdanović, predesednik Udruženja pedijatara Srbije

Prof. dr Darija Kisić Tepavčević, Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut"

Dr Srđa Janković, imunolog, Univerzitetska dečija klinika Trišova

Doc dr Milica Pejović Milovančević, dečiji psihijatar, Institut za mentalno zdravlje 

Prim dr Predrag Kon, epidemiolog, Gradski zavod za javno zdravlje

Tribina će biti održana u formi otvorene diskusije tokom koje će publici biti omogućeno da aktivno učestvuje i postavlja pitanja o bezbednosti vakcina, efektima i rizicima (ne)vakcinacije, medicinskim dokazima o povezanosti MMR vakcine i obolevanja od autizma i drugih teških bolesti, trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Beogradu i Srbiji i da li nam preti epidemija, o efektima zakona o obaveznoj vakcinaciji. 

Cilj tribine je da se na bazi podataka relevantnih institucija, naučnih argumenata i istraživanja, kao i medicinske prakse odgovori na važne dileme koje se pokreću u javnosti i koje su dovele do smanjenja broja vakcinisane dece, pada poverenja u pedijatre, kažnjavanja roditelja koji su u dilemi da li će vakcinacijom ugroziti zdravlje svoje dece.

Molimo vas da zbog važnosti teme u svom mediju objavite informaciju o održavanju ove tribine kako bi što šira javnost bila obaveštena i zainteresovani roditelji dobili priliku da se iz prve ruke informišu o vakcinama. Uvereni smo da samo kroz otvoreni razgovor na bazi argumenata možemo da prevaziđemo kriznu situaciju rizika od epidemije i dalje sukobe takozvanih vakcinalnih i ativakcinalnih "lobija" koji imaju negativne posledice upravo na decu. 

Tribinu podržavaju Institut Batut i Sekretarijat za zdravstvo grada Beograda.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica