Hrvatski glumac i reditelj Miro Čabraja autor je predstave "Ti i Ja- naučnika dva" koja će premijerno biti prikazana u pozorištu "Pinokio" 13. oktobra. Ovaj projekat je idejni nastavak predstave "Ti i Ja - znanstvenika dva" koja je doživela ogroman uspeh u Hrvatskoj i igrana je više od pedeset puta. Adaptirana je za potrebe srpskog tržišta, a glavne uloge u srpskoj verziju tumače Dragana Mićalović i Aleksandar Ristoski.

U pitanju je nezavisna produkcija koja se bazira na entuzijazmu grupe mladih ljudi koji su rešili da svoja znanja iz različitih oblasti ujedine. Njihov cilj je da unaprede regionalnu saradnju umetnika i da ovom predstavom promovišu nauku među najmlađima. Zbog prirode projekta pokrenuta je i Indiegogo kampanja, vesta crowd fundinga, načina prikupljanja sredstava koji je popularan u svetu, ali ne i kod nas.

"Ti i Ja – naučnika dva" je priča o  dva junaka, dečaku Ja i devojčici Ti, koji kreću u potragu za blagom. Kao i u svakoj bajci, Ja i Ti nailaze na brojne prepreke na putu, koje mogu rešiti jedino znanjem i usvajanjem pozitivnih životnih vrednosti. 

Miro Čabraja svoj rediteljski koncept temelji na najnovijim naučnim istraživanjima na području psihologije i pedagogije. Radi se o edukativno-naučnoj i zabavnoj predstavi za decu koja nudi originalnu metodu učenja i istraživanja kroz igru u pozorišnom svetu. Predstava je do sada izvedena više od pedeset puta  u Hrvatskoj pod nazivom "Ti i ja - znanstvenika dva".

Predstava je namenjena svim radoznalim mališanima od 3 do 12 godina, koji vole igru i učenje kroz igru, posebno onima koji su nestrpljivi da otkriju svet oko sebe! Naravno, namenjena je i svim roditeljima da učestvuju sa nama u potrazi za blagom i da se i sami prisete nekih lepih vrednosti kojima želimo da naučimo naše najmlađe! Pridružite nam se u potrazi za blagom pomoću učenja!

Planirano je da predstava i nakon premijere nastavi svoj život u Srbiji, te su najavljena brojna gostovanja po različitim scenama širom Srbije.