Pop pevačica Ana Štajdohar, koja svojim izuzetnim vokalom svakog petka oduševljava publiku emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, postala je ambasadorka 13. Dečijeg filmskog festivala KIDS FEST-a. Festival se ove godine održava od 1. do 7. novembra, u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, i preko trideset gradova širom Srbije.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću se kao ambasador ovogodišnjeg Dečijeg filmskog festivala, družiti sa decom, mamama i tatama na projekcijama mnogih zanimljivih filmova koji nas očekuju u bioskopima širom Srbije. Detinjstvo je čaroban period života. Proživiš ga jednom, a onda imaš drugu priliku da podetinjiš kada postaneš roditelj. Jedva čekam da zaronim u svoje drugo detinjstvo dok budem grickala kokice i gledala dečije filmove,“ izjavila je Ana.

Program festivala će obuhvatiti 17 animiranih, igranih i dokumentarnih filmova. Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a za potrebe programa KIDS FEST-a biće sinhronizovani na srpski jezik. Pored glavnog programa, najmlađe posetioce očekuje i radioničarski program u Dečijem kulturnom centru, zatim igrice i pokloni u bioskopima, a tinejdžeri će, i ove godine, uživati u filmovima namenjenim njihovoj generaciji.

Centralna lokacija Dečijeg filmskog festivala u Beogradu biće Dečiji kulturni centar, dok će mališani moći da uživaju u najboljim ostvarenjima i u bioskopima „Roda Cineplex“, „Fontana“, „Tuckwood“, i „Cine Grand Capitol park Rakovica“. U Novom Sadu, Pančevu, i Zrenjaninu će to moći da učine u bioskopima „CineStar Cinemas“, s tim što će novosađani imati na raspolaganju i bioskop „Arena Cineplex“. Centar dešavanja festivala u Nišu će biti bioskop „Vilin grad“.

Cene karata za bioskopske projekcije na Kids festu i ove godine biće veoma pristupačne, posebno za grupne posete.