"Zooteka" je lutkarski mjuzikl za decu koji je nastao na sadržaju kultne istoimene televizijske serije od 111 epizoda autora Aleksandra Đaje, koja se devedesetih godina i posle dve hiljadite, emitovala na Školskom programu Radio televiziji Srbije. U svojoj suštini edukativna, našla je formu da bude zabavna i omiljena serija generacija.

Snažan autorski tim, predvođen Vladanom Đurkovićem, rediteljem, Filipom Jevtićem kreatorom lutaka i total dizajna, Dušanom Petrovićem kompozitorom i Željkom Mijanovićem, dramaturgom i autorom stihova, stvorio je ovu veoma zabavnu, muzičku, lutkarsku pozorišnu predstavu.

Kroz muziku, pesmu, igru i zabavan siže, a poštujući nasleđenu formu kviza, dobili smo uzbudljivu, zabavnu, a pre svega edukativnu predstavu. Stvaranju pozorišne magije posebno doprinosi njena likovnost koja će decu uvesti u svet teatarske iluzije. 

Glume: Borko Sarić, Nela Nikolić, LJiljana Živić, Biljana Mihajlović.

Premijerno izvođenje predstave "Zooteka, zakazano je za četvrtak, 21. septembra u 20 časova, a prva repriza biće odigrana u subotu, 23. septembra u 12 časova.

Yumama vas nagrađuje

Prve dve čitateljke koje tačno odgovore na pitanje: Kom uzrastu je namenjena predstava "Zooteka",  dobiće po dve karte za premijerno izvođenje pomenutog lutkarskog mjuzikla.

NAPOMENA: Pored odgovora, pošaljite nam i Vaše ime i prezime i kontakt telefon.