Humanitarna fondacija BUDI HUMAN Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Milenu Jovanović (1984). 

Do pre godinu dana, Milena je bila zdrava i prava devojka, uspešan diplomirani veterinar koji je radio u struci, a onda su počeli da se pojavljuju prvi simptomi. 

U početku je bilo samo prisustvo krvi u stolici, a odlaskom kod lekara opšte prakse taj simptom tretiran je kao hemoroid. Nakon nekog vremena javlja se i uporna dijareja i lekari je upućuju kod gastroenterologa. 

Krajem decembra prošle godine, Mileni je odrađena rektoskopija uz sumnju na zapaljenje debelog creva. Nekoliko meseci kasnije, kada je stanje počelo da se pogoršava, odrađena je kolonoskopija. 

Išla je od lekara do lekara, i za ovih godinu dana simptomi su sve jači i sve prisutniji - dijareja, krv u stolici, bol, gubitak težine, bez reakcije na terapije koje je dao lekar. 

Kolonoskopijom, koja je bila ključna, utvrđuje se prisustvo mase. 

Uzimanjem uzoraka za patohistološki pregled i nakon dobijanja rezultata, dijagnostikovan joj je adenokarcinom zadnjeg creva. 

Čim je dijagnostikovan karcinom, lekari su odmah počeli pripremu za operaciju. 

Međutim, rezultati magnetne rezonance karlice nisu bili dobri, čime je operacija odmah sprečena zbog raširenosti tumora.

Milena je do sada išla na tri ciklusa hemioterapija i 28 zračnih terapija.

Ali, ipak joj je potrebna naša pomoć kako bi mogla da ode na lečenje u inostranstvo, kao i rehabilitaciju. 

Pomozimo Mileni! Upišimo 371 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj

Spasimo Mileni život! Budimo humani!