Šta je sve potrebno za funkcionisanje jednog grada, ko sve radi u pojedinim važnim institucijama, šta je važno upoznati u svakom gradu, kako izgleda muzej, a kako stanica, bolnica ili tržni centar, saznaje se na stranicama ove knjige. Gde mora da se nosi zaštitni šlem, gde pojas, a gde prsluk? Da li baš svuda sme da se igra loptom? Šta sve možemo da radimo na reci ili u parku, ko je zaposlen u školi, a ko u ordinaciji, šta svakodnevno viđamo, a na to možda ne obraćamo pažnju? Za vreme čitanja i saznavanja, deca rešavaju zadate zadatke koji postoje na svakoj velikoj stranici.

Gradonačelnik Gradimir će sa zadovoljstvom biti dečji vodič u jednodnevnom razgledanju grada, jer postoji mnogo stvari koje treba videti i tragova koje treba otkriti, da bi se znalo kuda dalje. A na kraju možete napraviti mapu sopstvenog grada, označiti najvažnija mesta ili razmisliti gde biste odveli nekog stranca da dođe baš kod vas. Ili možete naprosto odšetati do omiljenog mesta u svom gradu i uživati sa najmilijima.

Autor: Rozi Hejvud

Yumama i ProPolis Books vas nagrađuju!

Prva čitateljka koja na mejl: redakcija@yumama.com pošalje tačan odgovor na pitanje: Kako se zove autor knjige "Grad"?, dobiće na poklon primerak iste.

Pored odgovora, pošaljite nam i Vaše ime i prezime i kontakt telefon.