Mamin bazar omogućava mamama izlagačima da prodaju, poklone i zamene svoju i dečiju polovnu odeću, igračke, bebi opremu, knjige i udžbenike, a posetiocima da tu istu robu kupe po povoljnim cenama. Prodavci polovnih, ali očuvanih stvari biće majke iz fejsbuk grupe, koje su unapred prijavile učešće.

Predstojeći Bazar imaće dodatnu ponudu - predstaviće se škole engleskog jezika i školice sporta. "Biće tu i animatori koji će se potruditi da naprave pravu žurku za mališane, nastupi plesnih klubova, radionice za decu, a roditelji će moći da se informišu koji je jedini pravilan i bezbedan način za postavljanje dečijih auto sedišta. Na štandu našeg udruženja, posetioci će moći da dobiju sve informacije o našim sadašnjim i budućim projektima, dobiju naše brošure i što je najaktuelnije, da se informišu o Mama bonus karticama sa popustima za mame, za raznorazne proizvode i usluge koje su nedavno puštene u opticaj", navode Mame Novosađanke.

"Mamini bazari" poznati su i po svom humanitarnom karakteru, a tu tradiciju nastavljaju. Nađa ima tri i po godine, a protiv teške bolesti, leukemije, koja joj je otkrivena pre mesec dana bori se poput pravog heroja.

"Važno je i hitno da joj pomognemo da za desetak dana ode na lečenje u Nemačku, jer ako to sada ne uradimo - ona će svoju sledeću šansu čekati još mesec dana. Pre svega, potrebno je skupiti određenu sumu novca u svega par dana kako bi Nađa uopšte otišla na kliniku. Zatim, potrebno je platiti troškove boravka, osiguranje i avio karte koji mesečno zahtevaju veću sumu novca, dok će troškove lečenja na klinici pokriti osiguranje. Za Nađinu porodicu je to veliki novac i zato smo joj od ovog trenutka i svi mi porodica koja će omogućiti njenom čuperku da ponovo poraste! Na Bazaru će stajati kutija u koju će moći da se donira novac za ovu hrabru devojčicu, pa pozivamo sve građane da učestvuju u ovoj akciji i pomognu Nađi da ipak ima srećno detinjstvo", kažu u udruženju.

Ulaz na Mamin bazar biće besplatan.