Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je pomoć od 10.000 dinara prvoj porodilji koja se prijavila za tu jednokratnu pomoć grada.

On je, čestitajući porodici Smiljanić i mami Mariji još jednu prinovu, Dunju, prilikom uručivanja novčane pomoći, rekao da Grad iz godine u godinu izdvaja sve više iz budžeta za tu namenu, a to, kako je rekao, znači da imamo sve veći i veći broj beba i porodilja u gradu.

Za jednokratnu pomoć do sada se prijavila 141 majka.

Pomoć mogu da dobiju sve porodilje koje se prijave, a koje su rodile decu posle 8. jula ove godine, dok socijalno ugrožene majke mogu da dobiju jednokratnu pomoć od 25.000.

"Para u budžetu ima, tako da o tome ne brinu i želimo da na ovaj načinio pomognemo i kao mladim roditeljima i da ih ohrabrimo za neko sledeće dete, jer to je budućnost našeg rada i za tu decu sam na kraju krajeva svaki dan i borimo", rekao je Mali.

Prva porodilja koja je primila gradsku jednokratnu pomoć, Marija Smiljanić, zahvalila je i rekla da joj je drago da je njena Dunja prva beba koja je dobila taj iznos.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć ima porodilja za svako dete rođeno u jednom porođaju, bez obzira na broj prethodno rođene dece i odnosi se na decu rođenu od 8. jula ove godine.