Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spasimo Miljani život: Mami četvoromesečnog Vukašina potrebna je naša pomoć

Tridesetjednogodišnjoj Miljani Ristić Stanković, rodom iz Jagodie, tri meseca posle porođaja dijagnostikovana je akutna mijeloblastna leukemija. Za pomoć Miljani otvoreni su namenski računi, pre nekoliko dana aktiviran i SMS broj ...

 Izvor: Foto: Promo

Za transplantaciju koštane srži u inostranstvu potrebno je oko 280.000 evra jer Miljana ovde nema srodnog donora. U Vranju više od mesec dana traju humanitarne akcije, a nedavno je otvoren i SMS broj za donacije.

Prva faza lečenja, koja uključuje agresivnu hemoterapiju, počela je odmah po utvrđivanju tipa bolesti. Miljana je sada na hematologiji niškog kliničkog centra.

"Ušla je u remisiju koja je bila očekivana, sad ide drugi blok hemoterapija koji je konsolidacija organizma, lagana priprema za transplantaciju. Mi u međuvremenu tražimo samo potvrdu od klinike u inostranstvu. Neke su nas odbile jer nemaju dovoljno kapaciteta za smeštaj, sa nekim imamo pregovore i čekamo odluku", kaže Miljanin suprug Marko Stanković.

Čeka Miljanin suprug odgovor sa klinika u Nemačkoj i Engleskoj, gde postoje velike baze donora koštane srži. U Srbiji nema srodnih donora. Za Miljanino lečenje je u humanitarnim akcijama prikupljeno oko 120.000 evra, a potrebno je više.

Uključili su se građani, institucije, organizacije iz Vranja i Jagodine, Miljaninog rodnog grada. Održani su koncerti, aukcije slika, ulične akcije srednjoškolaca, sportista.

"Ovde smo zbog majke i zbog deteta jer je bitno da se majka vrati svojoj bebi", navodi Biljana Milošević iz Udruženja "Dete u srcu" iz Jagodine.

"I mi kao đaci možemo da doprinesemo na neki način, nisu samo stariji heroji kad su u pitanju ovakve akcije", dodaje Marija Aleksić iz Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju.

"Mi smo opredelili preko grada pola miliona dinara i uputili apel svim institucijama, javnim preduzećima, ustanovama", kaže dr Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja.

Za pomoć Miljani otvoreni su namenski računi, pre nekoliko dana aktiviran i SMS broj. Slanjem poruke 304 na broj 3030 donirate 200 dinara. Nastavljaju se humanitarne akcije u gradu, a tokom vikenda se u Vranju prvi put održava i maraton, a novac od kotizacije učesnika biće uplaćen na namenski račun.

Dinarski račun: 160-5300100364761-79

SMS: 304 na broj 3030

Tridesetjednogodišnjoj Miljani Ristić Stanković, rodom iz Jagodie, tri meseca posle porođaja dijagnostikovana je akutna mijeloblastna leukemija. Za pomoć Miljani otvoreni su namenski računi, pre nekoliko dana aktiviran i SMS broj - 304 na broj 3030.
Izvor: YouTube

Najnovije

Vesti

Porodica