Said Šakić iz Srebrenice ima dve i po godine i čudo je od deteta. U vrtiću Proletarac kojeg pohađa otkrili su da Said zna prepoznati više od 60 zastava država širom sveta.

Imena država još uvek ne može pravilno izgovoriti, ali nema problema sa prepoznavanjem zastava. Zastavu Nemačke upamtio je prvu, a kasnije je pamtio po tri zastave, tako da je do danas zapamtio više od 60 zastava, istakla je njegova vaspitačica, Jasna Avdić.

Avdićeva je ispričala kako se Said često igrao oko karte sveta što je primetio pripravnik u ovom vrtiću i pokazao mu zastavu Nemačke. Kada je sutradan došao u vrtić, Said je prišao karti pokazavši na zastavu Nemačke i rekao čija je. Tada su vaspitači shvatili da Said brzo pamti. Od tada su mu počeli pokazivati i zastave drugih zemalja, a Said je svako jutro dolazio i pokazivao šta je zapamtio, nakon čega su u vrtiću specijalno za njega izradili kartice sa zastavama.

Dovoljno je, kažu, da mu jednom ili dva puta kažu ime države i Said to zapamti. Poznaje i boje, simbole na automobilima, a u poslednje vreme je počeo i da se interesuje za slova.

Otac Seid kaže da su od rođenja primetili da je Said natprosečno inteligentan, te da ga u budućnosti može videti kao geografa. Kao i svaki roditelj od svog deteta očekuje najbolje, ali će pustiti Saida da sam bira i da sve ide svojim tokom. Do tada, Said nek se igra, jer osim što je izuzetno pametan i druželjubiv je.