Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Knjige za decu: Zabavni svet geometrije

Tri nove knjige iz edicije „Zabavni svet geometrije“ kod dece predškolskog uzrasta razvijaju matematičke veštine, samostalnost i istrajnost, opažanje i preciznost, povećavaju im samopouzdanje pri rešavanju zadataka i pomažu da se ...

 Izvor: Foto: Promo

Osim navedenih veština, one pružaju i priliku za zabavno i korisno druženje dece i odraslih.

U knjizi Igramo se linijama deca će se upoznati s pravim i krivim linijama, crtaće ih, saznaće šta su to kvadratne i druge mreže, crtaće razne linije u mrežama prateći data uputstva, pa će tako razvijati grafomotoričke sposobnosti.

U knjizi Igramo se oblicima deca će se baviti jednostavnim geometrijskim figurama različitih oblika, prepoznavaće ih, bojiti i slagati, praviće različite šare i nizove, uočavaće osobine simetrije i crtaće simetrične oblike u mreži.

U knjizi Slagalice deca će se upoznati s različitim figurama sastavljenim od jednakih trouglova, jednakih kvadrata i drugih jednakih figura, upoznaće se s problemom prekrivanja delova ravni, praviće različite oblike i upoznaće se s njihovim osobinama. Na kraju knjige u prilogu su dati oblici koji su potrebni za rešavanje zadataka. Oni se mogu koristiti i za kreiranje novih oblika.

Deca će rešavati zadatke iz ovih knjiga kroz igru i zabavu, bilo samostalno bilo u društvu, i razvijaće grafomotoričke veštine, kao i istraživačko i stvaralačko mišljenje.

Autori: Mirjana Radovanović, Milena Radovanović i Milja Radovanović

Reč autora:

„Iako je knjiga namenjena deci u uzrastu od pet do sedam godina, imajte na umu da među decom postoje individualne razlike u razvojnim karakteristikama, pa vas ne sme obeshrabriti to što će neki zadaci vašem detetu možda biti teški. Ne insistirajte na njihovom rešavanju – videćete koliko će biti uzbudljivo kada u nekom sledećem pokušaju dete bude bilo uspešnije.“

Yumama i Kreativni centar vas nagrađuju!

Prve tri čitateljke koje na mejl: [email protected] pošalju tačan odgovor na pitanje Kako se zovu autori knjiga iz edicije "Zabavni svet geomatrije"?, dobiće na poklon po jedan primerak knjige.

Pored odgovora, pošaljite nam i Vaše ime i prezime i kontakt telefon.

NAPOMENA: Pokloni se preuzimaju isključivo u redakciji sajta Yumama (Adria Media Group, Vlajkovićeva 8, Beograd), u roku od 14 dana.

Najnovije

Vesti

Porodica