U kući porodice Kovačević, u kojoj ima desetoro mališana, Uskrs je poseban događaj.

"Kada krenu pripreme za praznik, svako ima svoje zaduženje. Jedan deo jaja bojimo u boju, a drugi deo u lukovinu, zelje, cveklu, skupljamo i cvetiće kojima ukrašavamo jaja", priča majka Maja Kovačević.

Maja ima 35 godina i rodila je Milicu (12), Miloša (11), Milana (9), Mihaila (8), Radoša (6), Ratka (5), Ružicu (4), Miodraga (3), Nikolinu (2) i Jovana (7 meseci).

"Za Vaskrs ustajemo rano i idemo na liturgiju. Glavni problem je što za praznik deca polupaju sva jaja i ljuske su svuda, pa kad neko svrati, nemamo da ga počastimo", priča mama uz osmeh.

Trpeza Kovačevića je bogata, a neizostavne su pite.

"Za kolače smo zadužene Milica, Ružica, moja baka i ja. Dečaci idu s tatom u kupovinu - nekad je to prase, nekad roštilj, zavisi kako smo usaglasili želje. Najviše volim da napravim sarmu sa zeljem i veliku pogaču, jer mi je to simbol te trpeze", navodi Maja.

Priča porodice Kovačević nije jedna od onih tužnih priča višečlanih porodica. Ne primaju nikakvu pomoć od države, i ne traže je. Maja i suprug Radiša sa osmehom kažu da su deset puta dobili najveći blagoslov od Boga. Kovačevići poseduju izdavačku kuću „Glas Srpske“ i nacionalnu reviju Kraljevske novine, a aktivno je njihovo udruženje koje se bori za bolji život višečlanih porodica „Kneginja Persida Karađorđević“.