Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliko srce devetogodišnjaka iz Niša: Svoje omiljene igračke i knjige poklonio bolesnoj i zlostavljanoj deci

Odlukom da na Uskrs igračke pokloni bolesnim i zlostavljanim mališanima, devetogodišnji Aleksa oduševio je svoje sugrađane, ali je u isto vreme mnogima pokazao da je potrebno vrlo malo kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć neophodna.

  Izvor: Foto: Facebook

Aleksa Dimitrijević iz Niša doneo je odluku da pred Uskrs pokloni sve svoje igračke deci smeštenoj u RoditeljskoJ kući NURDOR-a i mališanima u Sigurnoj kući.

Aleksa, đak trećeg razreda OŠ "Radoje Domanović", odluku je doneo sam, a zatim ju je saopštio roditeljima koji su mu pomogli da stupi u kontakt sa ovim organizacijama.

"Saznao sam da NURDOR sakuplja novac za obolelu decu, a da se u Sigurnu kuću u Nišu smeštaju mališani koji su žrtve zlostavljanja. Pošto sam porastao i više se ne igram tim igračkama, došao sam na ideju da ih poklonim deci u ovim ustanovama kako bi se osećali bolje. Osim igračaka, automobilčića, kockica, tu je i dosta raznih slikovnica i dečjih knjiga, društvene igre i jedna interaktivna mapa. Nadam se da će im doneti radost i zadovoljstvo kao što su donele meni kada sam se sa njima igrao", priča simpatični dečačić.

On je u paket za donaciju bez razmišljanja odvojio i svoje omiljene igračke – nindža kornjače i mini lutkarsko pozorište sa marionetama družine Petra Pana. Kutije u kojima su igračke, ukrasio je nalepnicama, da budu još lepše.

Povezane vesti

"U školi su svi sa oduševljenjem pozdravili moju odluku. Moja učiteljica Snežana Milovanović i moj učitelj Zoran Martinović su mi čestitali i rekli da su veoma ponosni na mene. Nadam se da će i druga deca iz Niša imati dobro srce kao ja i odlučiti da poklone igračke vršnjacima koji su u bolnici ili u Sigurnoj kući", veli Aleksa.

Sa nama je danas Aleksa Dimitrijevic koji je resio da pokloni svoje igracke deci oboleloj od raka i sigurnoj kuci. Vise o tome uskoro na Super Radio Niš

Posted by Super Radio Niš on Saturday, April 1, 2017

Njegovi roditelji u potpunosti su podržali tu odluku.

"Aleksa je sam došao jednog dana i saopštio nam da želi da pokloni svoje igračke deci. Onda smo se dogovorili da to bude organizacija NURDOR, čije je aktiviste jednom prilikom video na ulici kako sakupljaju pomoć za bolesnu decu, i Sigurna kuća, u kojoj su mališani žrtve nasilja. To je bila njegova konačna odluka. Stupili smo u kontakt sa ovim organizacijama i dogovorili da uručenje donacije bude 13. aprila, pred sam Uskrs", priča dečakova majka Nađa. Ona kaže da je Aleksa odmalena naučen da deli sve što ima, bez obzira na to što je jedinac.

Povezane vesti

"Veoma smo ponosni na njega što je usvojio te pouke. Igračke i knjige su kao nove, on ih veoma pažljivo čuva. Takođe, uz igračke on će pokloniti i svoju garderobu koja mu je mala. To radimo od najranijeg detinjstva, tako da je on navikao da čim mu nešto omali, odmah odvoji za poklon nekom od naših prijatelja, rođaka ili poznanika", dodaje mama Nađa.

Ima sve petice i trenira vaterpolo

Aleksa je odličan đak i ima sve petice, uči engleski jezik van škole i trenira vaterpolo. U slobodno vreme, kao i većina njegovih vršnjaka, opušta se uz video igrice, a posebno uživa u društvu svog papagaja Odija, koga čuva u svojoj sobi.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica