Dan crvenih noseva (Red Nose Day) širom sveta obeležava se 24. marta, na svake dve godine, sa ciljem borbe protiv siromaštva, nasilja, zlostavljanja dece, HIV-a i svih ostalih globalnih problema, uz pomoć jedinstvenog oružja – zabave i smeha, čiji je simbol upravo crveni nos.

Današnji dan obeležiće se i u Srbiji i to jednom humanitrnom akcijom u organizaciji sportskog centra "Dynamic". Cilj akcije je prikupljanje školskog pribora za decu o kojoj SOS Dečija sela Srbija brinu u svojim programima u Kraljevu, Nišu i Obrenovcu.

Akciju su  podržali glumci Boris Milivojević i Iva Štrljić, voditelji Slavko Beleslin, Miloš Milovanović i Snežana Dakić i umetnik Inspektor Blaža.

Pored toga, SC Dynamic 24. marta od 11 do 17 časova organizuje humanitarno takmičenje u trčanju na traci, u kome će učestvuju poznate ličnosti. Biće formirana dva takmičarska tima, koja će trčati na dve trake, beležiti vreme i pređene kilometre i na taj način prikupljati pakete sa školskim priborom za decu o kojoj brinu SOS Dečija sela Srbija.

Foto: Promo