Otvaranje vrata ormara može biti noćna mora za neke. Mnogo puta, odeća, cipele, tašne i drugi razni predmeti se guraju zajedno i predstavljaju problem kada želite da pronađete nešto. Evo nekoliko saveta da biste dobili pregledan i uredan ormar i uštedeli vreme u budućnosti, kad tražite nešto u njemu.

1. Dobra organizacija je na prvom mestu

Prvo razmislite o prostoru za odlaganje. Odredite područja za određene stavke ili kategorije. Što se tiče garderobe, organizujete je po boji. Ovo daje najviše estetski izgled plakara, i pomaže vam da stavite stvari daleko brže. Organizuje svaku kategoriju boje na kratak i dugi rukav, a zatim haljine i džempere. Držite sve suknje i pantalone odvojene. Jakne su takođe posebna oblast. Na ovaj način, kada vam je potrebna neka jakna, sve su zajedno. Ponovo grupišite po boji, kratkom i dugom rukavu.

Na ovaj način možete da iskoristite da napravite prostor ispod vašeg kratkog odela. Suknje i kraće majice su odlične za dodavanje nekih stvari ispod. To vam omogućava da imate pogled na sve stvari u ormaru bez pomeranja bilo kojeg dela odeće.

2. Napravite posebno mesto za tašne

Vrh ormara je odlično mesto gde možete da držite tašne. Možete koristiti vertikalni prostor koji većina starijih ormara ima, koji možete obezbediti vešanjem metalnih ili plastičnih polica. Ako više volite, idite u prodavnicu i nabavite drvene police koje se lako nameštaju. Ako imate u ormaru jednu šipku za odeću, uklonite šipku i namestite je više i stavite drugu šipku ispod. To je brz popodnevni projekat koji će bukvalno duplirati vaš prostor.

3. Kukice

Ako imate ormar sa vratima sa kukicama ili rešetkama, to je odlično mesto za čuvanje stvari kao što su kaiševi i ešarpe (ili zimi šalovi i kape). Ako nemate takva vrata, možete da napravite mesta za ove stavke jednostavnim dodavanjem nekoliko kukice na unutrašnjost plakara sa strane. Preuzimanjem nekoliko dodatnih koraka da biste kreirali ove male oblasti, vaš ormar će biti mnogo funkcionalniji.

4. Dva u jedan

Ukoliko nemate mnogo prostora u spavaćoj sobi, uvek možete nisku komodu stavite u svoj ormar na dno. za skladištenje. Ovo vam takođe pruža mogućnost da dodate više prostora za skladištenje. Takođe, postoje police koje možete kupiti i staviti u ormar i u njih rasporediti posebno npr. veš, čarape...

5. Dekorativne kutije

Muka Vam je od svih plastičnih kontejnera za skladištenje? Dekorativne kutije su odličan način za dodatno skladištenje, sa modernim obrtom.