Dvadesetog marta se u celom svetu obeležava svetski dan oralnog zdravlja. Ova inicijativa ima za cilj da skrene pažnju na zdravlje usta i zuba, na važnost lepog osmeha. Nije slučajno što se dan zdravih usta obeležava isti dan kao i Dan sreće.

Tim povodom, saradnica portala Yumama, dr Nataša Pejčić, posetila je decu u beogradskoj predškolskoj ustanovi "Adrijana". Kroz igru i zabavu, mališani su učili kako da pravilno održavaju higijenu usta i zuba, a svi učesnici ove male radionice su dobili i četkice za zube. Deca su, takođe, naučila zašto su važni zubi, kada se menjaju, zašto se i kako kvare i, najvažnije, kako to mogu da spreče. Cilj akcije je motivacija i edukacija mališana o značaju nege zuba od najranijeg uzrasta.

Ovakvi vidovi promocije oralnog zdravlja, pored edukacije, doprinose i usvajanju zdravih navika kod dece, a time i do redukcije učestalosti karijesa i oboljenja desni, kao najrasprostranjenijih oralnih oboljenja. Najbolja motivacija dece za održavanje oralne higijene se postiče kroz igru i zabavu, čemu ovakve radionice umnogome doprinose.