Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mobilni telefon spasao dečakov život: Otac slučajno otkrio da njegov jednogodišnji sin boluje od raka (FOTO)

Ovo je jedan od retkih primera gde su Internet i mobilni, kao osnovni alati za dobijanje informacija, pomogli jednom ocu da uvidi potencijalnu opasnost i da na vreme reaguje.

  Izvor: Foto: Facebook

Mobilni telefoni su često na lošem glasu zbog lošeg uticaja koji imaju na ljude, ali mobilni tate Ovena Skrivensa iz Velike Britanije je spasao život njegovom sinu. Nakon fotografisanja tada 14-mesečnog Džeksona, primetio je nešto čudno - na jednom oku je video belu mrlju. Fotografisao ga je s blicem, a drugo oko je imalo normalni crvenkasti odsjaj.

Povezane vesti

Zajedno sa suprugom Emili je potražio na internetu o čemu bi se tu moglo raditi. Otkrili su da bi njihov sin mogao da ima opasan oblik raka, te su pojurili s njim kod doktora kako bi proverili svoje sumnje. Ispostavilo se da Džekson ima retinoblastom, retki oblik raka koji se pojavljuje na mrežnjači oka. 

"Nakon pregleda sam pregledao stare fotografije i tačno se videlo da su promene na oku počele da se pojavljuju kasnije", ispričao je Oven za Metro.co.uk. 

Džekson je primio prvi set hemoterapije u decembru i Oven kaže da se tumor već smanjio na trećinu početne veličine. Iako se tumor nikad neće povući, doktori se nadaju da će to ostati mala, benigna masa koju će moći da nadzire tokom svog života. Takođe, Skrivens je novinarima otkrio da u budućnosti Džekson ne bi trebalo da ima neke posebne probleme s vidom, tumor će verovatno imati mali uticaj samo na periferni vid.

It's not all doom and gloom when you have Chemo! Messy play at it's best

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica