Mobilni telefoni su često na lošem glasu zbog lošeg uticaja koji imaju na ljude, ali mobilni tate Ovena Skrivensa iz Velike Britanije je spasao život njegovom sinu. Nakon fotografisanja tada 14-mesečnog Džeksona, primetio je nešto čudno - na jednom oku je video belu mrlju. Fotografisao ga je s blicem, a drugo oko je imalo normalni crvenkasti odsjaj.

Zajedno sa suprugom Emili je potražio na internetu o čemu bi se tu moglo raditi. Otkrili su da bi njihov sin mogao da ima opasan oblik raka, te su pojurili s njim kod doktora kako bi proverili svoje sumnje. Ispostavilo se da Džekson ima retinoblastom, retki oblik raka koji se pojavljuje na mrežnjači oka. 

— REDBOOK (@redbookmag) March 14, 2017

"Nakon pregleda sam pregledao stare fotografije i tačno se videlo da su promene na oku počele da se pojavljuju kasnije", ispričao je Oven za Metro.co.uk. 

Džekson je primio prvi set hemoterapije u decembru i Oven kaže da se tumor već smanjio na trećinu početne veličine. Iako se tumor nikad neće povući, doktori se nadaju da će to ostati mala, benigna masa koju će moći da nadzire tokom svog života. Takođe, Skrivens je novinarima otkrio da u budućnosti Džekson ne bi trebalo da ima neke posebne probleme s vidom, tumor će verovatno imati mali uticaj samo na periferni vid.

It's not all doom and gloom when you have Chemo! Messy play at it's best