Zvezda popularne australijske serije “House rules”, Madi Karter, u oktobru prošle godine ostvarila se u majčinskoj ulozi po drugi put. Madi je na svet donela dečaka Lojda Rajta, a nedavno je na svom Instagram profilu objavila fotografiju koja je izazvala oprečna mišljenja mama širom sveta.

Naime, Madi je pored fotografije napisala da se iskreno kaje zbog odluke da doji svog mlađeg naslednika, te su je mnoge mame osudile, ali je bilo i onih koje su je apsolutno podržale.

“Volela bih da nikad nisam dojila svoju bebu. Znam da se mnogi ne bi složili, ali... Tri nedelje nakon što sam prestala da dojim svog četvoromesečnog sina, ja sam potpuno nova osoba. Bolja sam mama i bolja supruga. Imam više energije. Imam više vremena za svog drugog sina. Više sam posvećena suprugu. Nije me strah da budem u javnosti. Ponovo uživam u svojoj odeći, ne curim na sve strane i ne moram da nosim grozne brushaltere za porodilje. U stanju sam da sama izađem iz kuće, a da ne postanem anksiozna. Ponovo sam u stanju da radim vežbe i idem u teretanu. Znam da ću se suočiti sa mnogo negativnih komentara, ali mislim da je važno za mame da znaju da imaju izbora. Postoji milion različitih načina da budemo mame. Ali ono što mnogi zaboravljaju jeste da MAME TREBA DA BUDU SREĆNE TAKOĐE”, napisala je Madi.

Baš kao i što je očekivala, Madi je vrlo brzo nakon objavljene fotografije bila doslovno “zatrpana” komentarima. Iako ima onih koji smatraju da je sve to što je napisala jako sebično, bilo je i onih mama koje su se složile sa njom.

“Svačija priča je drugačija, a naša sreća i zdravlje su bitni zbog naše porodice i dece. Kada bi svaka žena ustala i otvoreno izrazila svoje mišljenje bez obzira da li se ono uklapa u standarde drugih ljudi, svet bi postao lepše mesto u kome ne bi bilo mesta za osuđivanje”, napisala je jedna korisnica Instagrama.

“Svim mamama koje su našle za pravo da osude Madi - sram vas bilo! Mame MORAJU da se osećaju dobro takođe! Briga o sebi je neophodna kako bismo bile najbolje svojoj deci. Ja sam se takođe suočavala sa postporođajnom depresijom i anksioznošću i sve to je isto tako prošlo kada sam petog meseca prestala da dojim. Mame treba da budu srećne. Ako ne brinemo o sebi kako ćemo brinuti o svojoj deci?”, samo je još jedan o komentara.

Da li vi podržavate Madi ili je osuđujete?