Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekli su da neće dočekati drugi rođendan: Dadilja spasila život šesnaestomesečnoj devojčici (VIDEO)

U njihov život ušla je slučajno, a ne postoji reč koja bi mogla da opiše ono šta je za njih učinila.

 Izvor: Foto: YouTube printscreen

Roditelji troje dece, Džordž i Fara Rosko, tražili su dobru dadilju u veoma teškom periodu za njihovu porodicu. Na njihov oglas javila se dvadesetdvogodišnja Kirsten Majls iz Nju Džerzija koja je završavala fakultet i prihvatila posao dadilje kako bi mogla da plaća svoje račune. 

Povezane vesti

U tom periodu njihovo najmlađe dete, devetomesečna Talija se razbolela. Dijagnostikovana joj je bilijarna atrezija, koju uzrokuje zastoj jetre, a tretmani nisu imali baš najbolje rezultate. Kada su zaposlili Kirsten, nisu imali pojma koliko će dobra ona u stvari biti.

 Foto: Youtube printscreen

Porodica je čekala donaciju jetre koja je odgovarala Talijinoj. Čekali su i čekali, ali vreme je isticalo. Doktori su im rekli da Talija možda neće dočekati svoj drugi rođendan, ako joj uskoro ne doniraju jetru. kada je ovo čula Kirsten je bila šokirana i veoma potresena.

Bila je sa ovom porodicom samo tri nedelje, ali ih je mnogo zavolela – naročito ovu malu devojčicu. Kada je shvatila situaciju, donela je jako emotivnu odluku. Želela je da se testira i vidi da li njena jetra odgovara Talijinoj. Jednostavno nije mogla da podnese ideju da devojčica neće preživeti.

Povezane vesti

Ponovo je razmislila o tome, a onda razgovarala i sa ovom porodicom.

Bili su zbunjeni i iznenađeni. Prvo su mislili da ova predivna mlada dadilja nije shvatila ozbiljnost situacije – doniranje dela organa nije kao doniranje krvi. To uključuje dugu operaciju, oporavak i određen rizik. Ne želiš da budeš testiran ako nisi spreman na posledice.

Ispostavilo se da je Kirsten obavila istraživanje. Znala je u šta se upušta i bila je ozbiljna, tako da su oni zakazali termin kod lekara i ona se testirala. Bila je odgovarajući donor.

 Foto: Youtube printscreen

Počeli da se pripremaju. Cela procedura je trajala 14 sati, Kirsten je provela nedelju dana u bolnici, izašla je sa ožiljkom od 12,7 centimetara, ali za nju je to predstavljalo malu žrtvu, u odnosu na život bebe.

Operacija je bila uspešna, a dadilja i, sada šesnaest meseci stara, devojčica su dobro.

Povezane vesti

Tako što je svoju ogromnu žrtvu videla kao mali gest, Kirsten je spasila ne samo jedan život, nego celu porodicu. Hrabri ljudi poput nje shvataju da sa malo odlučnosti možemo uraditi puno dobroga.

U njihov život ušla je slučajno, a ne postoji reč koja bi mogla da opiše ono šta je za njih učinila.
Izvor: YouTube

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica