Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo sa radom Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu

Nacionalni centar za bezbednost dece na internetu počeo je sa radom, a evo kako građani mogu da prijave ugrožavanje bezbednosti dece...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da je počeo da radi Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu, tako da svi građani, uključujući i decu i maloletnike, mogu da pozovu centar za savete iz oblasti bezbednosti na internetu ili da prijave ugrožavanje bezbednosti dece.

Kako je saopšteno, građani od mogu da prijave zloupotrebu interneta i ugrožavanje bezbednosti dece na internetu na broj telefona 19833, ali i slanjem mejla na adresu [email protected] ili putem elektronske prijave na portalu www.pametnoibezbedno.gov.rs.

Povezane vesti

"Time što smo uspostavili ovaj kontakt centar preduzeli smo i preventivne mere, kako problem bezbednosti dece na internetu ne bi eskalirao. Postojanje jedinstvenog mesta za savete i prijavu bilo je neophodno i kako bi i deca i roditelji, nastavnici i svi drugi, na jednom mestu mogli da saznaju sve što ih zanima o ovoj temi, odnosno da prijave bilo koji problem koji uoče, a tiče se zaštite i bezbednosti dece na internetu", istakla je Matić.

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu pokrenulo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, na osnovu Uredbe o zaštiti i bezbednosti dece prilikom korišćenja novih tehnologija.

Povezane vesti

U radu centra uključeni su i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i Republičko javno tužilaštvo.

Najnovije

Vesti

Porodica