Marlej Oster je šestogodišnja devojčica koja je doživela gotovo kobnu tragediju kada se u školi, tokom odmora, igrala na školskom toboganu. Naime, Marlej je odlučila da se samo još jednom spusti niz tobogan kada su svi njeni vršnjaci već krenuli prema školi. Međutim, kada je krenula da se spušta, šeširić koji joj je bio na glavi je spao i zakačio se za tobogan, a da stvar bude gora, Marlej je oko vrata imala zavezanu petljicu od šešira koja joj se urezala kada se šešir zakačio za tobogan. Šestogodišnjakinja je ostala da visi na toboganu, ali srećom njena najbolja drugarica je bila u blizini i videla šta se dešava, te se, zahvaljujući njenoj brzoj reakciji, Marlej brzo oslobodila šeširića.

Marlej su odmah prevezli u bolnicu gde su lekari ustanovili da je imala puno sreće, jer bi se ugušila da je ostala samo još nekoliko sekundi zaglavljena na toboganu.

Posted by Gail Oster on Wednesday, February 15, 2017

Međutim, Marlej nije imala sreće samo zbog toga što joj je drugarica pomogla, već i zbog činjenice da nijedno dete nakon nje nije krenulo da se spušta niz tobogan, budući da svi znaju kako deca retko čekaju da se njihovi drugari ispred njih spuste do kraja. Da se to dogodilo, devojčici bi se verovatno slomio vrat.

Marlejina mama je nakon ovog nesrećnog slučaja na svom Fejsbuk profilu podelila priču kako bi upozorila roditelje da je najbolje da, ukoliko njihova deca imaju ove šeširiće sa njih skinu petljice.

Naime, iako su šeširići sa sigurnosnom petljicom zamišljeni više kao sigurnost da oni ne odlete deci s glave, ovaj slučaj je dokaz da je mnogo sigurnije ostaviti šeširiće bez kanapa - jer je sigurnost deca ipak puno važnija od komada odeće ili aksesoara.

Posted by Gail Oster on Wednesday, February 15, 2017
Posted by Gail Oster on Thursday, February 16, 2017
Posted by Gail Oster on Thursday, February 16, 2017