Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povećan PDV koji se refundira za kupovinu bebi opreme

Pravo na povraćaj poreza na dodatu vrednost (PDV) za kupovinu hrane i opreme za bebe sada se može ostvariti za iznos do 75.029 dinara, saopštila je Poreska uprava.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Kako je navedeno na sajtu uprave, u prvoj godini starosti bebe, kupac hrane i opreme može da ostvari refundaciju PDV-a najviše u iznosu od 42.873,76 dinara, a od navršene prve do druge godine starosti bebe, na iznos od 32.155,32 dinara.

Poreska uprava naglašava da su izmenjeni i limiti koji se odnose na neto prihod i ukupnu imovinu roditelja i staratelja koji da bi ostvarili pravo na refundaciju u godini koja prethodi godini u kojoj se podnosi zahtev za refundaciju treba da bude u iznosu manjem od 1.028.970,29 dinara.

Povezane vesti

Drugi uslov je i da ukupna imovina roditelja, odnosno staratelja bebe na koju se plaća porez u skladu sa propisima kojima se uređuju porezi na imovinu treba da bude manja od 25.081.150,62 dinara.

Rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe je od 1. do 17. februara 2017, a zahtevi za refundaciju PDV-a se podnose nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave prema mestu prebivališta podnosioca zahteva. 

Povezane vesti

Poreska uprava naglašava da pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe traje do usvajanja Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

Dodaje se i da nadležne organizacione jedinice Poreske uprave uz zahtev kupca, primaju fiskalne isečke koji su izdati od strane prodavca hrane i opreme za bebe, u skladu sa propisima kojima se uređuju fiskalne kase, do 31. januara 2017. godine.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica