Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petnica započela jubilarnu 35. sezonu obrazovnih programa

U istraživačkoj stanici Petnica ovog vikenda započela je 35. sezona obrazovnih programa za srednjoškolce zainteresovane za prirodne, društvene i tehničke nauke.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Kako se navodi, sezona obrazovnih programa podrazumeva četiri ciklusa, tokom kojih će se realizovati više od 160 različitih seminara, radionica, škola, kampova.

Povezane vesti

U Petnici će se održati i nekoliko eksperimentalnih programa iz oblasti bio-informatike, genetike, finansija i ekonomije i drugih oblasti, a trenutno je u toku priprema ovih programa u saradnji sa poznatim stručnjacima.

Osim srednjoškolaca iz Srbije, u programima ove istraživačke stanice učestvovaće i srednjoškolci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Povezane vesti

O Petnici

IS Petnica osnovana je 1982. godine sa ciljem da organizuje obrazovne programe za učenike i studente u oblasti astronomije, fizike, elektronike, računarstva, matematike, biologije, ekologije, hemije, geologije, medicine, lingvistike, istorije, psihologije, antropologije, sociologije, arheologije i dizajna.

Kroz programe ISP do sada je prošlo 50.000 učesnika.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica