Svi zainteresovani beogradski učenici uzrasta od 7 do 18 godina moći će u zimskim danima svoje slobodno vreme da provedu u sportskim centrima, gde im se pruža mogućnost da nauče da klizaju ili plivaju, a onima koji su već savladali te veštine da uživaju u ovim sportovima.

Takođe, zainteresovani učenici moći će da učestvuju u zimskim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama. Cilj besplatnih programa je da se svoj deci bez obzira na materijalni status omogući bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika i promena sedelačkog načina života. Želimo da deca aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka i savladaju nove veštine.

Sportsko – rekreativni programi biće realizovani sportskim centarima u Beogradu i u Zavodu za sport i medicinu sporta RS. Obuku plivanja i usavršavanje tehnika plivanja organizovaće 10 sportskih klubova.

Školarcima predlažemo da se prijave na:

* Zimske kampove sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim i kreativnim programom koje organizuju sledeći centri: Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportski centar "Ljubomir IvanovićGedža", Javno preduzeće za obavljanje poslova iz oblasti sporta i rekreacije "Surčin", Javno preduzeće Sportski centar "Olimp – Zvezdara", Ustanova sportski centar Voždovac, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije 

* Rekreativno klizanje koje organizuju: JP Sportski centar "Olimp – Zvezdara", SRC "Tašmajdan" 

* Rekreativno plivanje i rekreativno klizanje za učenike sa invaliditetom osnovnih i srednjih škola koje organizuje Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda. Rekreativno plivanje na bazenima Banjice, Republičkog zavod za sport i medicinu sporta Košutnjak-JP Sportskog rekreativno poslovni centar „Milan Gale Muškatirović“, Sportskog centar Vizura. Rekreativno klizanje na klizalištu Javnog preduzeća Sportski centar "Olimp - Zvezdara". 

* Školu plivanja (obuku neplivača) i usavršavanje tehnike plivanje koje organizuju klubovi : Plivački klub "11.april, Plivački klub "Termoelektrana Kolubara" Veliki Crljeni, Klub za vodene sportove "Mornar", Plivački klub "Novi Beograd 011", Plivački klub "Vračar", Plivački klub "Rebro", Plivački klub "Crvena Zvezda", Plivački klub "Taurunum", Vaterpolo klub "Stari Grad", Vaterpolo klub "Partizan". 

i sportski centri: Sportsko rekreativno obrazovni centar " Vračar", Gradski centar za fizičku kulturu, Javno preduzeće sportsko poslovni centar "Novi Beograd ", Akcionarsko društvo kulturno-sportski centar "Pinki" – Zemun, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Ustanova za fizičku kulturu Sportsko rekreativni centar "Tašmajdan", Javno preduzeće Sportsko kulturni centar, Obrenovac. 

Za sve sportske programe preporučujemo da se zainteresovani učenici prijave organizatoru programa pre početka programa jer je broj mesta je ograničen.

Takođe učenici koji koriste sportske objekte u obavezi su da imaju neophodnu sportsku opremu.

Radi javnog obaveštavanja o programima koje sufinasira Grad Beograd- Sekretarijat za sport i omladinu za vreme trajanja zimskog školskog raspusta 2016/2017.godine, Služba za informisanje preko zvaničnog sajta grada Beograda – www.beograd.rs daje informacije o vremenu i mestu održavanja programa.

Preporuka je da se korisnici programa upute na pomenuti sajt iz razloga što najbrže mogu doći do informacija koje su im neophodne za uključivanje u programe za koje su najviše zainteresovani. 

Sekretarijat za sport i omladinu će od 18. do 27. januara 2017. godine vršiti podelu vaučera, sa kojim se ostvaruje pravo na besplatnu školu plivanja i usavršavanje tehnike plivanja.

Podela vaučera će se vršiti u prostorijama Sekretarijata za sport i omladinu, ul. Kraljice Marije br.1 (11 sprat), svakim radnim danom u periodu od 9 do 15h. Pozivamo sve zainteresovane roditelje da posete Sekretarijat i preuzmu vaučer za svoju decu.