Postati muškarac je i spor i brz proces. Od trenutka kad se rodi, dete uči da voli, da kontroliše ali da poštuje svoja osećanja, da pazi na druge ali da poštuje sebe, da bude živahno i veselo, ali bezbedno.

Tokom adolescencije, učenje postaje sve konkretnije – upravljanje vozilima, seksualnost, odluke o poslu i karijeri, odluke u vezi sa alkoholom i drogom.

Koristeći primere iz stvarnog života, dr Arne Rubinštajn objašnjava opasnosti sa kojima se suočavaju današnji tinejdžeri. Potom nam pokazuje kako da pripremimo svoje sinove kako bi donosili bezbedne i razumne odluke.

Da bi u tome uspeli, neophodno je da razumemo njihov svet, izazove sa kojima se suočavaju i kako naš odnos prema njima mora da se menja dok oni postaju mladi muškarci. Svaki roditelj želi da to izvede kako treba, ali odgovarajući načini nam nisu uvek pri ruci.

Genijalnost Arneovog pristupa je upravo u tome što je uvideo da se radi o brizi cele zajednice, i da moramo izgraditi zajednicu sa prijateljima i porodicom kako bismo pomagali svojim i njihovim sinovima da pređu granicu zrelosti. To moramo da radimo zajedno. Sve se dešava polako, ali postoji taj ključni trenutak kada dečak mora da se otrgne od detinjastog ponašanja i preuzme kontrolu nad svojim životom.

Stvaranje muškarca je napisano jasnim jezikom, puno je divnih priča i odlično je organizovano kako bi vas povelo na putovanje kroz čudesne mogućnosti i užasne opasnosti koje doživljava svaki dečak. Dok budete čitali ovu knjigu mnogo šta će vam biti poznato, smešno, ohrabrujuće, neprijatno i stvarno. Bilo da ste samohrana majka srećnog osmogodišnjaka ili roditelj problematičnog tinejdžera, ovaj priručnik će vam poslužiti kao praktičan, razuman vodič kako da pomognete svom sinu da pređe iz dečaka u muškarca, da to učini bezbedno i na način koji će uticati na njega čitavog života.

O autoru

Dr Arne Rubinštajn preko trideset godina radi sa tinejdžerima i njihovim porodicama kao lekar, savetnik, mentor i voditelj radionica. Stručnjak je za adolescentni razvoj i rituale prelaska. Radio je dvanaest godina kao lekar opšte prakse, a 2000. godine je prodao ordinaciju i potpuno se posvetio nalaženju načina da poboljša dobrobit tinejdžera, dečaka i devojčica. Programi i seminari u čijem razvoju je učestvovao imali su preko 20 000 učesnika iz čitavog sveta. U Australiji je 2008. nominovan za Čoveka godine zbog svog inovativnog rada sa mladima.

Dr Rubinštajn ima dva odrasla sina, Džera i Džejdena. Živi na imanju od 60 hektara spektakularne divljine na severu Novog Južnog Velsa, gde je podigao namenski građen kamp i centar za obuku u vođstvu. Voli surfovanje i radi jedan dan nedeljno u oblasti urgentne medicine. Stvaranje muškarca je njegova prva knjiga.

Yumama vas nagrađuje

Prve tri čitateljke koje na mejl: redakcija@yumama.com pošalju tačan odgovor na pitanje Kako se zove autor knjige "Stvaranje muškarca"?, dobiće na poklon po jedan primerak iste. 

Pored odgovora, pošaljite nam i Vaše ime i prezime i kontakt telefon.

NAPOMENA: Pokloni se preuzimaju isključivo u redakciji sajta Yumama (Adria Media Group, Vlajkovićeva 8, Beograd).