Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Besplatna aikido škola: Psihofizički razvoj dece čini ih spretnijima u svakodnevnim aktivnostima

Beogradski Aikido klub “Košava” i Dečji kulturni centar Majdan tradicionalno organizuju besplatnu zimsku školu ove japanske borilačke veštine za decu i odrasle.

 Izvor: Foto: Promo

Osim fizičkog dela treninga, vrlo korisnog za mišiće, srce, pluća i krvotok, aikido je zanimljiv zbog ekstremnog razvijanja motoričke inteligencije, agilnosti i spretnosti, kao i svesti o telu i prostoru u kom se ono kreće. Zbog toga je veoma pogodan za decu koja postaju spretnija u svakodnevnim aktivnostima, ali i za zrele ljude koji žele da preduprede fizičke poteškoće koje dolaze sa godinama.

Uz to, aikido u velikoj meri utiče i na psihološki razvoj, kako zbog borilačke prirode, tako i zbog ravnoteže koja se nalazi u njegovoj osnovi, pa čak i u samom nazivu (piktogram Ai označava sklad ili ravnotežu). Brojna istraživanja pokazala su da vežbači borilačkih veština mnogo ređe dolaze u konfliktne situacije od drugih ljudi, delom i zbog toga što ih se ne plaše, kao i da se to samopouzdanje stečeno u dođou (sali za vežbanje) prenosi i na kompletan socijalni život: nemaju problem da iskažu svoje mišljenje, niti da razmotre tuđe, spremni su na saradnju s drugima ali ne insistiraju na njoj, visoko su socijalno inteligentni i imaju svest o tome šta će povrediti druge ljude, kao i o tome šta je opasno za njih same... 

Povezane vesti

Besplatni treninzi Aikido kluba "Košava", na kojima prisustvuju četiri majstora ove veštine sa kojima polaznici u svako doba mogu da isprobaju tehnike, traju od 09. do 31. januara. Termini za odrasle su ponedeljkom i sredom od 21 do 22 časa i subotom od 18 do 19 časova, a za decu od sedam do 12 godina ponedeljkom od 19.30 do 20.30 i subotom od 18 do 19 časova. Svi zainteresovani mogu da se jave na e-mail [email protected], a dodatne informacije mogu dobiti pozivom na telefonski broj 063 832 33 88.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica