U toku protekle nedelje bilo je naznaka da takva mogućnost postoji, ali Ministarstvo je danas prelomilo jer broj obolelih od virusa i gripa ne jenjava.

Odluka je doneta posle sastanka predstavnika Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja. Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu leži dvoje pacijenata, od kojih je jedan već na respiratoru, dok je drugi za nijansu u boljem stanju, za 100 odsto povećan je broj obolelih od gripa u prestoničkom Domu zdravlja "Stari grad", a u Kostolcu su prekjuče građani čekali na red ispred tamošnjeg Doma zdravlja jer je čekaonica bila premala da ih sve primi.

Ovo je ujedno skor situacije posle Nove godine u Srbiji kada je grip u pitanju. Prema poslednjim, prednovogodišnjim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", od te bolesti umrlo je četvoro pacijenta, dok je prijavljeno 50.473 obolelih.

Proglašena je epidemija u Požarevcu, prijavljena je u Beogradu, a svoja vrata za posete pacijentima već su zatvorili VMA i beogradski Urgentni centar.

"Na današnjem kolegijumu sagledaćemo celokupnu situaciju, a u naredna tri dana donećemo odluku da li će se učenici vratiti u klupe 9. januara. U zavisnosti od podataka Ministartva zdravlja i onoga što bude rekao ministar Lončar, mi ćemo doneti svoje odluke", naveo je pre nekoliko dana ministar Šarčević.