Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lep gest: Grad Beograd poklanja novogodišnji prihod bolesnim mališanima

Deo novogodišnjih prihoda Beograda biće uplaćen u vidu donacija organizacijama koje brinu o bolesnoj deci.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Grad Beograd će deo prihoda od novogodišnjih proslava donirati udruženjima roditelja bolesne dece, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je na pitanje da li će i Beograd podržati akciju mnogih srpskih gradova koji se odriču novogodišnjih proslava zarad bolesne dece rekao da je ta akcija odlična i da će joj se Beograd pridružiti, ali ipak, ne odričući se dočeka.

Kako je rekao, najmanje dva miliona dinara Beograd će donirati Udruženju roditelja "Zvončica" čija su deca obolela od raka i udruženju "Debra" koje okuplja decu obolelu od bolesti zvane "deca leptiri". 

Povezane vesti

"Upoznao sam ljude iz obe organizacije, oni rade sjajan posao, pomažu deci kojima je to najpotrebnije i Beograd će to podržati", poručio je Mali. 

Ipak, istakao je, Beograd se neće odreći novogodišnjih proslava i to, kako kaže, ide ruku pod ruku sa humanitarnim radom, jer se od dobijenih sredstava može nastaviti pomaganje onima kojima je to potrebno. 

"Što više zaradimo od novogodišnjih praznika, više novca ćemo imati za ulaganje u humanitarne svrhe, za vrtiće, za zdravstvene ustanove", rekao je Mali. 

On je najavio i da će se takva praksa nastaviti, te da će se od svake manifestacije čiji je grad Beograd pokretač, deo sredstava izdvajati za humanitarne svrhe.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica