Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za bolje lečenje mališana: Niš dobija Dečiji urgentni centar

Paralelno sa završnim radovima na izgradnji novog kliničkog centra koji uskoro počinje da se oprema najmodernijim uređajima i opremom, pored dečijih interne i hirurško-ortopedske klinike gradi se i sredinom sledeće godine biće završena ...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Prvi čovek niškog Kliničkog centra profesor dr Zoran Radovanović kaže da su do sada svi hitni slučajevi, kada su deca i odrasli u pitanju, u ovoj ustanovi zbrinjavani na Dečijoj hirurškoj klinici i u Urgentnom centru, odakle su posle pregleda i pružene prve pomoći upućivani na određene klinike gde će njihovo lečenje biti nastavljeno.

Povezane vesti

"Ubuduće će deca potpuno biti odvojena od odraslih, kako je i zakonom propisano, odnosno hitna stanja kod mališana rešavaće se, uz dijagnostiku, u novom dečijem urgentnom centru. Rad naših lekara u pedijatriji, dečijoj hirurgiji i ortopediji i na dečijoj onkologiji biće mnogo efikasniji. Istovremeno biće smanjen i veliki pritisak koji je svakodnevno u postojećem Urgentnom centru u zgradi naših hirurških klinika", kaže za Politiku direktor KC Niš.

 Foto: Shutterstock

Prema rečima dr Radovanovića, niški klinički centar već ima kadrove koji će, kao i u sadašnjem Urgentnom centru gde se zbrinjavaju uglavnom odrasli i povremeno mlađi od 18 godina, ubuduće raditi u Dečijem urgentnom centru.

Povezane vesti

Ovaj objekat gradi Klinički centar zajedno sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele o raka – NURDOR-om i Ministarstvom zdravlja Srbije, tako da će praktično na posebnom i uređenom prostoru jedna do druge biti sve dečije klinike.

Najnovije

Vesti

Porodica