Serija koja je nastala pre 31 godinu u Redakciji programa za decu Televizije Novi Sad i dalje je popularna ne samo kod dece, već i onih malo starijih, tj. njihovih roditelja i baka i deka, pa se s pravom može reći da je ovo porodična serija.

Snimljeno je novih 15 epizoda sa prepoznatljivim likovima kao što je Mirjana Karanović, koja je u seriji od početka, ali ovog puta sa novom rubrikom Foliranje, u kojoj sa dečakom Aleksom Tubićem razgovara o problemima odrastanja.

Foto:Promo

Tu je i Ljubivoje Ršumović, autor i scenarista celog serijala, koji sa devojčicom Andreom Hrček obilazi Sremske Karlovce i upoznaje nas sa zanimljivim mestima i ljudima.

Nova rubrika je i 'Šta ću biti u životu', tema o kojoj se ne razgovara mnogo u porodici, u kojoj učestvuje 15 poznatih pesnika za decu i isto toliko dece, koji će nam samouvereno reći šta će biti u životu.

Emitovanje serijala počinje na prvom programu RTV Vojvodine 8. januara 2017. godine. nedeljom u 11 sati.

U ovogodišnjoj seriji učestvuju pored pomenutih Ljubivoja Ršumovića i Mirjane Karanović i Viktor Savić, Borka Tomović, Uroš Petrović, Jovana Stipić, Vuk Ršumović, Lazar Jovanov , novinari Olivera Kovačević, Rada Đurić, Žika Nikolić, Kristina Đogo, Marina Sabadoš, Goran Eror, Nemanja Grujin, deca glumci, deca pevači, Fi F bend predvođen Milanom Vraneševićem, pesnici za decu i još mnogi drugi.

Foto:Promo

Ovaj serijal potpisuje ekipa: reditelj Vuk Ršumović, direktor serije Dina Kurbatvinski Vranešević, producent serije Nadica Bajin, muzički urednik Aleksandar Dujin, direktor fotografije Marko Marić, kostimograf Tatjana Korać, scenograf Aleksandra Rešnjak Pešić.

Neovi serijal snimila je Radio Televizija Vojvodine i Power media production iz Novog Sada.