Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastav devetogodišnje Ane - lekcija za sve nas: Moj brat Acko je poseban, jedinstven, on ima autizam

Plemenitost i ljubav koju je pokazala ova devojčica, za svakoga od nas treba da bude domaći zadatak.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Odavno već znamo da je ono što deca osećaju nešto najiskrenije i najčistije. A poznato je i da je ljubav sestre prema mlađem bratu nešto nemerljivo, i da je taj odnos poseban.

Ana Čeprnja, devetogodišnja devojčica, ima posebnog brata. On ima tri godine, autizam, ne ume da govori, a ume da poređa kocke po brojevima, od jedan do deset. Kada pročitate njen sastav na temu "Moja omiljena ličnost" i videćete da brat nije jedini koji je poseban, već i njegova sestra. 

Povezane vesti

"Ja mnogo volim mog brata Aleksandra. Zato sam odlučila da ovaj sastav posvetim njemu.

On je mali, ima samo tri godine. Beo je poput snega, ima plavu kosicu i predivne plave oči. Ima anđeoski osmeh koji obara s nogu.

O njegovim osobinama bih mogla mnogo pisati. Jer znate Acko je poseban, jedinstven. On ima autizam.

Ja ne znam mnogo o autizmu, ali znam dovoljno, onoliko koliko su me roditelji naučili. A mislim da je to dovoljno da bih svom bratu bila podrška. Moj brat zbog autizma još uvek ne zna da priča i ponekad me ne razume. Oni koji ga ne poznaju vrlo često za njega kažu da je razmažen i raspušten, a ne znaju sa kakvim se problemom on bori.

Povezane vesti

Bez obzira na sve on je jako veseo. Mnogo voli šetnje i da se vozi kolima. On voli i brojeve i slova. Brojeve slaže od jedan do deset u nizu, a ne zna da priča. Čudno, zar ne?

Povezane vesti

Moj brat je lep, pametan, smešan. Naravno ima još puno osobina koje ga krase. Reći ću vam da je on zaista poseban i najlepši na svetu.

Meni je drago što je on takav kakav jeste i što je on baš moj brat."

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica