Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novogodišnja čarolija u Hrvatskoj: Bogati božićni sajmovi u Zagrebu i Opatiji (VIDEO)

Ledeni park, Grad Deda Mraza, najveća novogodišnja jelka, Festival čokolade samo su neki od razloga da ove zime sa porodicom posetite Zagreb i Opatiju.

 Izvor: Foto: Filip Plavčić

Na konferenciji u hotelu Metropol u Beogradu, direktorke turističkih organizacija Zagreba i Opatije, generalna direktorka Adria Media Zagreb, Ivona Čulo i direktorka "Milenij" hotela iz Opatije, Suzi Petričić, predstavili su prazničnu turističku ponudu ovih gradova, kao i projekte koje je u sklopu Adventa u Zagrebu pokrenula "Adria media Zagreb".

"Advent je idealno vreme za upoznavanje Zagreba i Opatije u njihovom pravom izdanju, uz prazničnu atmosferu koja zavlada među svim ulicama i trgovima okićenim rasvetom, uz miris toplog čaja, kafe i kuvanog vina", rekla je Ivona Čulo, direktorka "Adrija Medije Zagreb".

Direktorka "Adrija Medije Zagreb", Ivona Čulo; Foto: Filip Plavčić

Novogodišnji program u Zagrebu

Portal European Best Destination proglasio je Advent u Zagrebu najboljim u Evropi za 2016. godinu u konkurenciji dvadeset gradova, među kojima su destinacije već dobro poznate po božićnim sajmovima i atmosferi u praznično vreme. Zagreb je tako bio bolji čak i od Beča, čiji božićni sajam korene vuče još iz 13. veka. Ove godine program u Zagrebu je još veći, a održava se na više od 30 lokacija u gradu. 

Posetioci će moći da uživaju u "Ledenom parku", "Adventu na Zrinjevcu i Evropskom trgu", "Fuliranju", kao i brojnim događajima za decu. 


Foto: Filip Plavčić

Novogodišnji program u Opatiji

Bogatim i raznolikim programom Advent u Opatiji povezaće sve ključne lokacije u gradu sve do 15. januara. Muzički nastupi i prigodne hologramske projekcije osvojiće Umetnički paviljon "Juraj Šporer" i gradske parkove, Letnja pozornica ponovo će postati zimska, i to s klizalištem, a Deda Božićnjak vratiće se u Park prirode Učka, ali će stići i do pravog Grada Deda Božićnjaka u hotelu "4 opatijska cvijeta". Na gradskoj pijaci svake nedelje pripremaju se novi sadržaji, dok će se u Parku Sveti Jakov svakog petka posetioci zabavljati na "after job" partijima, a najmlađi vikendom na multimedijalnim igraonicama uz projekcije najlepših dečjih prazničnih filmova u Umetničkom paviljonu "Juraj Šporer". 


Suzi Petričić; Foto: Filip Plavčić

Osim toga, u hotelima "Milenij" napravljen je pravi Grad Deda Mraza, te niz sadržaja za velike i male goste Opatije.

Svi se podjednako raduju najslađem vikendu Adventa s Festivalom čokolade. Doček Nove godine organizovan je na gradskoj pijaci, gde će nastupati Neno Belan & Fiumens, Mauro Staraj & La Banda", rekla je direktorka hotela "Milenij" iz Opatije Lazarela Komlen.

Bogatim i raznolikim programom Advent u Opatiji povezaće sve ključne lokacije u gradu sve do 15. januara. 

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica