Za vreme tog putovanja ona će upoznati nekada moćnog poluboga Mauija (Marko Kon) koji će je voditi u njenoj misiji da postane "nalazač puta". Oni će zajedno putovati po otvorenom okeanu u ovom akcijom nabijenom putovanju, gde će se susresti s ogromnim vatrenim stvorenjima i neverovatnim preprekama. Usput će Vajana ispuniti nedovršeni zadatak svojih predaka i otkriti ono što je uvek tražila: svoj identitet.

Zanimljivost

U filmu se pojavljuje više od 60 vrsta biljaka, pa i neke koje su Polinežani možda doneli sa sobom sa svojih ostrva, uključujući neke posebne vrste kokosovih palmi, hlebno drvo… Ima i malo umetničke slobode, pa su neke boje dodate, iako nisu postojale na ostrvima u prošlosti.

Ovaj crtać priča priču o najvećim mornarima sveta koji su putovali po Pacifiku pre tri hiljade godina i otkrivali brojna ostrva Okeanije. Ali onda, skoro hiljadu godina, njihova putovanja su prestala, i niko, do dan danas, ne zna zašto.

Svoje glasove su između ostalog pozajmili mnogo umetnici domaće jave scene, kao što su: Marko Kon, Ivona Rambosek, Dejan Lutkić, Dragan Mićanović, Maja Odžaklijevska, Ivana Knežević.

Pogledajte trejler:

Yumama i Taramount vas nagrađuju!

Prve tri čitateljke koje na i-mejl: redakcija@yumama.com pošalju tačan odgovor na pitanje: Koji domaći umetnici su pozajmili glasove likovima u crtaću "Vajana"? , osvojiće promotivni poklon (dečiju majicu, torbu ili igračkicu).

Napomena: Zajedno sa odgovorom pošaljite i Vaše ime i prezime, telefon i kontakt adresu.