Festival će biti otvoren predstavom "Kameni cvet" i izložbom fotografija "Festival u fokusu". Svečano otvaranje predviđeno je za 29. novembar, sa početkom u 19:30 u Malom pozorištu "Duško Radović".

Za vreme trajanja festivala biće prikazano deset lutkarskih predstava za decu i mlade, kako iz Beograda, tako i iz Subotice, Zrenjanina, Novog Sada, Kragujevca, Niša i Banja Luke. Festival je takmičarskog karaktera, te će stručni žiri koga čine profesor Nacionalne akademije za filmsku i pozorišnu umetnost iz Bugarske Slavčo Malenov, teatrolog i v.d. direktor Srpskog narodnog pozorišta prof. dr Zoran Đerić i reditelj i kostimograf Boris Čakširan, dodeliti nagrade u deset različitih kategorija. Dečiji žiri će takođe izabrati najbolje predstave i to u kategorijama: najglasniji aplauz, lutkarska čarolija i "naj naj" predstava.

U okviru programa biće realizovane i četiri radionice, koje će tematski obuhvatiti neke od kreativnih tehnika vezanih za lutkarstvo i tehnologiju lutaka.

Festival se održava u periodu od 29. novembra do 1. decembra, u Malom pozorištu "Duško Radović", dok će u foajeu Pozorišta lutaka "Pinokio" biti prikazana izložba lutaka studenata Fakulteta primenjenih umetnosti.