Nagli porođaj 34-godišnje porodilje koja živi u Malči nadomak Niša iznenadio je i nju samu. Hitna pomoć je stigla nekoliko minuta nakon što je rodila bebu. I majka i devojčica su dobro i prebačene su u porodilište.

U Hitnoj službi kažu da su poziv primili ujutru oko 5:40, ali dok je ekipa stigla do Malče, beba se već rodila. Prema rečima lekara, porođaj je bio gotov za svega nekoliko minuta.

"Žena se vrlo brzo porodila, a svi u kući su bili zatečeni. Nisu stigli da dođu do bolnice jer se sve iznenada dogodilo", kazala je doktorka Jadranka Trifunov.

Lekar je, kako kaže, samo presekao pupčanu vrpcu i završio porođaj, a potom utoplio i zbrinuo bebu.

Porodica je rekla da je devojčica odmah prodisala i prema njihovim rečima sve je proteklo kako treba – rekla je dr Trifunov.

Majka i beba se, dodaju, nalaze u niškom porodilištu.

Iznenadni porođaji kao što je ovaj, kažu u Hitnoj pomoći, povremeno se dešavaju. Žene u tim slučajevima ne stignu do bolnice, a kod onih koje su već rađale svaki naredni porođaj je obično brži.

#Mama četvoro mališana Simon Turber verovatno je dala sasvim novi smisao terminu “prirodan #porođaj” - svoje najmlađe #dete ona je rodila u prirodi - bez doktora, lekova, bolnice....

Posted by YuMama on Friday, October 14, 2016

Obično to budu porođaji bez komplikacija pa se sve odigra veoma brzo, kao što je bilo u ovom slučaju – dodala je.

Doktorka Trifunov kaže da se godišnje dve do tri bebe rode van bolnice, pre dolaska lekara.

"Ovo je stresogena situacija i za samog lekara koji kad stigne na teren ne zna kako se porođaj odvijao. Ipak, to su vrlo lepe stvari", dodaje doktorka i kaže da se svaki lekar iz Hitne pomoći makar jednom u svojoj praksi susreo sa ovakvim slučajem.