Akcija je namenjena svima koji žele da provere da li auto-sedište koje koriste odgovara uzrastu njihovog deteta, da li je pravilno postavljeno u vozilu i da li je njihovo dete pravilno vezano tokom vožnje.

Pregled će održati edukovani savetnici za auto-sedišta, u cilju da se poveća bezbednost najmlađih u saobraćaju, a svi zainteresovani roditelji mogu doći u subotu, 19. novembra od 12 do 14 sati, na parkingu preko puta Master centra Novosadskog sajma.

Prema istraživanju koje je sproveo Centar za promociju bezbednosti saobraćaja više od 90 odsto dečijih sedišta neispravno se koristi u saobraćaju, a podaci Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije pokazuju da deca u Srbiji danas češće stradaju kao putnici u vozilu, nego kao pešaci, jer je upotreba sistema zaštite za decu, unutar vozila, za teritoriju Srbije, ispod 20 odsto.

Mnogi #roditelji ne znaju da nošenje deblje zimske #jakne u automobilu može ugroziti #život deteta. Pogledajte #upozoravajući video... #automobili #deca #auto_sedište #bezbednost #opasnosti

Posted by YuMama on Wednesday, October 19, 2016