Trinaesti međunarodni dečji festival Vezeni most završen je 29. oktobra u Tuzli. Tada je dodeljen Mali princ – nagrada za najbolju dečju knjigu u regionu (Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Bosna i Hercegovina) objavljenu u prethodnoj godini koju je dobila Jasminka Petrović iz Srbije za knjigu Leto kada sam naučila da letim.

Za najbolju dečju knjigu objavljenu 2015. godine u regionu nominovano je osam knjiga iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. O najboljoj knjizi tajnim glasanjem odlučivao je žiri u sastavu: dr Zorana Opačić (Srbija), dr Marina Gabelica (Hrvatska), dr Svetlana Kalezić Radonjić (Crna Gora) i dr Ibrahim Kajan (Bosna i Hercegovina).

Projekat Vezeni most afirmiše dečju literaturu u Bosni i Hercegovini, podstiče kulturno povezivanje u regiji i razvoj kreativnih sposobnosti mladih. U okviru projekta organizuju se druženja dece s piscima u osnovnim školama, a različitim aktivnostima razvija se navika čitanja kod dece kao jedna od najbitnijih vrednosti u periodu odrastanja i formiranja mlade ličnosti.

Mali princ peta je nagrada koju je ove godine osvojio roman Jasminke Petrović Leto kada sam naučila da letim. Ovo su prethodne nagrade i jedno značajno priznanje: 

· Nagrada Neven za najbolje delo u oblasti beletristike objavljeno 2015. godine;

· Nagrada Plavi čuperak Zmajevih dečjih igara za 2015. godinu;

· Nagrada Srebrno Gašino pero za najduhovitije literarno ostvarenje za decu objavljeno u 2015. godini;

· Nagrada dečjeg žirija Dositejevo pero za 2015. godinu;

· Oznaka White Raven za 2016. godinu – ova knjiga našla se u katalogu Međunarodne biblioteke za decu u Minhenu (International Youth Library), u kojem se preporučuju najbolje knjige za decu i mlade iz celog sveta.