Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roditelji u Španiji protestuju zbog preobilnih domaćih zadataka

Učenicima iz više od 12.000 škola širom Španije roditelji su zabranili da tokom novembra rade domaće zadatke za koje smatraju da su preobilni.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Više hiljada roditelja u Španiji u znak protesta zbog preobimnih domaćih zadataka, koje dobijaju njihova deca u školama, tražiće od svojih sinova i ćerki da ne ispunjavaju školske dužnosti.

Učenicima iz više od 12.000 škola širom Španije biće rečeno da ne rade domaće tokom novembra, preneo je BBC. 

Španska Alijansa roditeljskih asocijacija, koja je organizovala protest, tvrdi da su domaći zadaci štetni za decu.

Povezane vesti

Španija je visoko na listi po domaćim zadacima, koja je navedena u izveštaju o obrazovanju 2012. godine, što se nije pretočilo u uspehe na međunarodnim testovima.

Istraživanje PISA, koju je sprovela Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), ustanovilo je da španski đaci u proseku imaju 6,5 sati domaćih zadataka nedeljno, dok je u grupi 38 zemlje prosek 4,9. 

Iako je Španija 11. na listi po obimu domaćih zadataka, španski đaci ne prolaze toliko dobro na PISA testovima, pošto tradicionalno imaju loše rezultate u matematici, jeziku i naučnim predmetima, navodi BBC. 

Finska i Južna Koreja, čiji đaci imaju najbolje rezultate na PISA testovima, u proseku nedeljno domaće zadatke rade manje od tri sata. 

Na listi po količini domaćih zadataka, prvi su Šangaj, Rusija i Singapur, a slede Kazahstan, Italija, Irska, Rumunija, Estonija, Litvanija, Poljska i Španija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica