Kampanja "Prvih 1000 dana" Saveta za prava deteta grada Beograda Udruženje Porodično gnezdo, besplatna Škola roditeljstva Nada Lazić i Centar za preventivnu medicinu i hrono-ishranu Dr Gifing u okviru kampanje “Prvih 1000 dana” Saveta za prava deteta grada Beograda u subotu, 5. novembra od 10 do 16h u prostoru Dorćol Platz, Dobračina 59b u Beogradu, organizuju prvu humanitarnu razmenu dečije odeće i opreme i prikupljanje garderobe za mališane Sigurne kuće u Beogradu. Ova akcija ima za cilj najpre da osvesti kod ljudi činjenicu da dečija odeća i oprema nije za bacanje, i da pomogne roditeljima i deci na najbolji mogući način.

Štandovi za razmenu garderobe su potpuno besplatni. Svi zainteresovani roditelji mogu da se prijave na Facebook stranici “Ne kupuj – Razmeni!” (Humanitarna razmena dečije odeće i opreme) ili na mail skolaroditeljsta@gmail.com najkasnije dva dana pre početka događaja (3. novembar do 12h). Prvih 20 roditelja koji se prijave stiču pravo na izbor mesta za izlaganje garderobe. Za sve ostale zainteresovane, prostor se obezbeđuje na licu mesta.

Garderoba koju učesnici akcije žele da poklone deci Sigurne kuća, odlaže se u humanitarni fond, kutiju koja će biti vidno obeležena. Sigurna kuća u Beogradu za žrtve porodičnog nasilja danas se sastoji od 3 skloništa ukupnog kapaciteta 75 žena i dece. Trenutno u objektima borave sa majkama deca uzrasta od 8 meseci do 14 godina. Neophodna im je topla odeća, obuća i oprema za predstojeću zimu.

Program od 11 do 15h prilagođen je za testiranje, ali i zabavu mališana, koji na razmenu garderobe dođu sa svojim roditeljima.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.