Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd: Otvoren 47. međunarodni susret dece "Radost Evrope"

Svečanim defileom više od 500 mališana, od Trga Republike do Savskog šetališta na Kalemegdanu je počeo 47. međunarodni susret dece pod nazivom „Radost Evrope”.

 Izvor: Foto: News1/Nemanja Pančić

Međunarodni susret dece "Radost Evrope" počeo je juče, 2. oktobra u 12 časova karnevalom od Trga Republike do Savskog šetališta na Kalemegdanu. Gosti prestonice su mališani iz 18 evropskih zemalja, od Skandinavije do Bosfora, od Alpa pa sve do Kavkaza, a kulturu i tradiciju svojim vršnjacima u narednih nekoliko dana, pokazaće i deca iz Kine.

Ove godine manifestacija se održava pod sloganom „Tesla - čista energija” povodom 160 godina od rođenja čuvenog srpskog naučnika.

„Radost Evrope” svečano je otvorena na Savskom šetalištu nastupom horova Dečjeg kulturnog centra Beograd i OŠ „Laza Kostić”, a zatim je u Dečjem kulturnom centru prikazana izložba radova posvećena manifestaciji.

Učesnici ovog susreta boraviće sve do 5. oktobra u porodicama svojih vršnjaka iz Beograda ili s njima deliti đačku trpezu, klupe i iskustva.

Predsednica Odbora manifestacije Dragica Nikolić kaže da je Srbija ponosna na dugu tradiciju ove jedinstvene manifestacije koja slavi detinjstvo i drugarstvo i koja odrasle podseća da nikada ne zaborave decu u sebi.

Podsetivši da je Beograd 47. put dečja prestonica, Nikolićeva je učesnicima poručila da su najbolji ambasadori svojih zemalja i da donose radost, prijateljstvo, pesmu i igru.

"A ta priča započeta pre 47 godina, nema kraja. Ona je naše obećanje da ćemo se i u budućnosti sretati i družiti, da ćemo uvek nešto novo osmišljavati vodjeni vašom maštom i energijom", rekla je ona.

Manifestacija "Radost Evrope" ove godine okuplja decu iz 17 evropskih gradova i specijalne goste iz Kine.

Izvor: Tanjug

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije

Vesti

Porodica